Actualitat

Alonso a Buch: “Tornarem a veure un nou intent de fer servir els Mossos per burlar la legalitat democràtica?”

by cscatalunya — 26 juny 2019 @ 11:03
Comparte

El diputat de Cs adverteix que quan el Govern “parla de llibertats civils vol dir desobediència i governar al marge de la llei”

Parlament de Catalunya, dimecres 26 de juny de 2019. “Tornarem a veure un nou intent de fer servir els Mossos per burlar la legalitat democràtica?”. Així li ha preguntat el diputat de Ciutadans (Cs), Matías Alonso, al Conseller d’Interior, Miquel Buch, a la sessió de control al Govern. Alonso ha assenyalat que el Govern “fa massa temps que renten la cara al tan enginyós ‘ho tornarem a fer’”, però el diputat s’ha preguntat si això vol dir “tornar a posar als Mossos entre l’espasa i la paret o portar les institucions de la Generalitat al marge de la llei”.

Alonso ha advertit que quan el Govern “parla de llibertats civils vol dir desobediència i governar al marge de la llei” i que “quan diuen democràcia volen dir independència i cop a la democràcia”. Ha recordat que, en el cas de la policia autonòmica, la seva actuació “segons l’ordenament democràtic és imprescindible per exercir els drets i llibertats” i ha apuntat que “l’obligació de qualsevol servidor públic és respectar la constitució i l’estat, que regulen l’estat social i democràtic que gaudim”.

Volver a ACTUALIDAD