Actualitat

Sierra: “Estem entestats en què els alumnes catalans puguin estudiar en igualtat de condicions”

by cscatalunya — 27 juny 2019 @ 11:35
Comparte

La diputada de Cs presenta la proposició de llei de Cs perquè els llibres de text i el material curricular siguin gratuïts a les escoles catalanes

Parlament de Catalunya, dimecres 26 de juny de 2019. “Estem entestats en què els alumnes catalans puguin estudiar en igualtat de condicions“. Així ho ha afirmat la diputada i portaveu en educació de Ciutadans (Cs) al Parlament, Sonia Sierra, després de debatre la proposició de llei presentada per Cs de gratuïtat dels llibres de text i el material curricular.

La diputada taronja ha explicat que, actualment, “el sistema educatiu català no garanteix la cohesió” perquè “estudiar en una sola llengua com ens pretenen fer creure els nacionalistes no és el que la garanteix la cohesió, sinó la qualitat del sistema i l’equitat“. Ha explicat que el sistema de préstecs de llibres que proposa Cs “garantiria que tots els alumnes s’escolaritzen en igualtat de condicions i permetria estalviar a les famílies“, a més de “fomentar la responsabilitat dels alumnes amb els recursos compartits i un desenvolupament sostenible” .

Sierra ha assenyalat que la proposició de llei de Cs ja s’ha aprovat en altres comunitats autònomes i ha recordat que la passada legislatura al Parlament es va vetar la proposta per part dels independentistes. La diputada també ha comparat el cost de la iniciativa amb les prioritats del Govern. “La Generalitat té més de 200 alts càrrecs posats a dit que cobren més que el president del govern i que costen 36 milions d’euros“, ha sentenciat.

Volver a ACTUALIDAD