Actualitat

Martín Blanco: “El Govern d’Espanya ha d’aplicar la Constitució i defensar els ciutadans dels abusos del separatisme”

by cscatalunya — 3 juliol 2019 @ 13:38
Comparte

La diputada Sonia Serra demana que no es parli de "presos polítics en els mitjans públics quan són processats per rebel·lió, sedició i malversació"

Parlament de Catalunya, dimecres 3 de juliol de 2019. “El Govern d’Espanya ha d’aplicar la constitució i defensar els ciutadans dels abusos del separatisme“. Així ho ha dit el diputat de Ciutadans (Cs) al Parlament, Nacho Martín Blanco, a la Comissió d’Afers Institucionals.

Martín Blanco, ha defensat una proposta que exigia la dimissió del president del Parlament, Roger Torrent, “per posar la càmera de costat dels que van donar un cop a la democràcia” i per “no respectar el principi de pluralisme polític“. El diputat taronja ha afirmat que els catalans “no tenim per què acceptar la patrimonialització de les institucions” i ha denunciat que els partits separatistes “es creuen que Catalunya és seva i fan servir al Parlament com el seu mas“.

També ha criticat que el president del Govern, Pedro Sánchez, segueixi acceptant els 21 punts “de la infàmia de Torra on es desacredita Espanya” i ha lamentat que “la democràcia a Catalunya està començant a tenir seriosos dèficits“. “Tenim dret a tenir un govern d’Espanya que vetlli pel conjunt de tots els espanyols i no només d’algunes comunitats autònomes“, ha sentenciat.

Per la seva banda, la diputada Sonia Sierra, també a la comissió, ha demanat que no es parli de “presos polítics en els mitjans públics quan són processats per rebel·lió, sedició i malversació“, en defensar una proposta sobre l’assetjament a periodistes. “La premsa és un dels pilars bàsics de la democràcia i els periodistes han de poder treballar sense ingerències ni pressions polítiques“, ha sentenciat.

Volver a ACTUALIDAD