Actualitat

Amelló a Vilallonga: “Exclouen a milers de catalans d’actes culturals perquè els han convertit en actes d’apologia al separatisme”

by cscatalunya — 4 juliol 2019 @ 11:07
Comparte

El diputat denuncia que els governs separatistes "pensen més en posar la cultura al servei del 'procés' que no en democratitzar-la"

Parlament de Catalunya, dimecres 3 de juliol de 2019. “Exclouen a milers de catalans d’actes culturals perquè els han convertit en actes d’apologia al separatisme“. Així ho ha dit el diputat i portaveu de Ciutadans (Cs) en la comissió de Cultura, Héctor Amelló, davant la Consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga. Amelló ha demanat a la consellera que es retracti d’haver signat el manifest Koiné perquè “qualifica els immigrants com una eina involuntària de colonització lingüística“, fet que ha titllat de “fal·làcia i una falta de respecte als catalans“.

El diputat ha denunciat que els governs separatistes “pensen més en posar la cultura al servei del ‘procés’ que no en democratitzar-la” i ha explicat que mentre el pressupost del departament de cultura no ha augmentat en els darrers anys, aquest “s’ha posat al servei de la ideologia separatista“. Ha afegit que cap dels seus antecessors en el càrrec ha desenvolupat cap pla estratègic de cultura a llarg termini, però en canvi “s’ha creat un lloc a mida per mantenir a un fugat de la justícia“, en referència al càrrec creat per a l’exconseller Lluís Puig.

Amelló ha explicat a Vilallonga l’exemple del centre Arts Santa Mònica, on es va destituir al seu director i des de llavors s’han celebrat nombrosos actes de temàtica independentista. “S’ha prioritzat aprofundir en el ‘procés’“, ha assenyalat, i ha lamentat que “l’actual sistema cultural penalitza la participació dels castellanoparlants“.

Volver a ACTUALIDAD