Actualitat

Alonso a Buch: “Dimiteixi i deixi de denigrar els funcionaris públics que es juguen la vida per la seguretat de tots”

by cscatalunya — 10 juliol 2019 @ 11:34
Comparte

El diputat de Cs afirma, després que el conseller considerés a Espanya com 'un altre país', que Buch "no és que visqui en un país veí, sinó que viu en un món paral·lel"

Parlament de Catalunya, dimecres 10 de juliol de 2019. “Dimiteixi i deixi de denigrar els funcionaris públics que es juguen la vida per la seguretat de tots“. Així ho ha dit el diputat de Ciutadans (Cs), Matías Alonso, al conseller d’Interior, Miquel Buch, en parlar de la gestió que va fer el conseller dels incendis que van afectar la Ribera d’Ebre les passades setmanes. Alonso ha recordat a Buch que “vostè és Estat” i ha explicat que “la gestió d’emergències i protecció civil és una competència de la Generalitat que s’ha d’exercir en col·laboració amb l’administració central sempre que sigui necessari“, assenyalant que així està contemplat en el pla d’emergències ‘InfoCAT’.

El diputat de Cs ha afirmat, després que el conseller considerés l’ajuda de la Unitat Militar d’Emergències (UME) com ‘suport d’un altre país’, que Buch “no és que visqui en un país veí, sinó que viu en un món paral·lel“. Alhora, li ha recordat que, des que es va crear la UME, “aquesta sempre ha actuat quan la Generalitat ho ha requerit” i li ha preguntat al conseller si va arribar a dir-li al coronel que coordina la UME que “el considerava un bon veí“.

Volver a ACTUALIDAD