Actualitat

Martín Blanco: “Quan Buch parla d’Espanya com un país veí és la millor prova del caràcter excloent del nacionalisme”

by cscatalunya — 11 juliol 2019 @ 16:53
Comparte

El diputat de Cs afirma que mai va pensar que "escoltaria a un ministre d'Interior justificar la violència contra diputats i representants de Cs" durant l'Orgull LGTBI de Madrid

Parlament de Catalunya, dijous 11 de juliol de 2019. “Quan Buch parla d’Espanya com un país veí és la millor prova del caràcter excloent del nacionalisme“. Així ho ha dit el diputat de Ciutadans (Cs) al Parlament, Nacho Martín Blanco, defensant una moció sobre les accions que perjudiquen la convivència.

Martín Blanco ha recordat que Cs “sempre denuncia que s’intenta expulsar de la catalanitat a tots aquells que se senten catalans i espanyols” i ha demanat als grups separatistes que “deixin d’intentar expatriar a tots els que no pensen com ells“. “Catalunya és una part essencial d’Espanya i Buch no té dret a llevar-li als espanyols part del seu país“, ha sentenciat.

El diputat de Cs ha homenatjat Miguel Ángel Blanco, coincidint amb els 22 anys del seu segrest per part d’ETA, i ha lamentat que els partits independentistes “homenatgin Otegi, però siguin incapaços d’aplaudir a Blanco“. A més, ha recordat el pacte “nauseabund” que el PSOE ha fet “amb els hereus d’ETA a Navarra” en comptes de fer-lo amb les forces constitucionalistes.

Martín Blanco també ha afirmat que mai va pensar que “sentiria a un ministre de l’Interior justificar la violència contra diputats i representants de Cs“, en relació amb les declaracions del ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaka, durant l’Orgull LGTBI de Madrid. Finalment, el diputat ha assenyalat que “qui justifica la violència perquè no li agrada les idees dels altres exerceix fanatisme i intolerància“.

Volver a ACTUALIDAD