Actualitat

Martín Blanco: “Les passejades del Govern davant els tribunals degraden la imatge de les institucions catalanes”

by cscatalunya — 16 juliol 2019 @ 13:24
Comparte

El diputat taronja defensa el ple proposat per Cs perquè "els problemes dels catalans s'estan deixant de banda per l'obsessió separatista del Govern"

Parlament de Catalunya, dimarts 16 de juliol de 2019. “Les passejades del Govern davant els tribunals degraden la imatge de les institucions catalanes“. Així ho ha dit el diputat de Ciutadans (Cs) al Parlament, Nacho Martín Blanco, després de la declaració del conseller d’Interior, Miquel Buch, davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per la seva presumpta implicació en l’organització del referèndum il·legal de l’1-O quan era alcalde de Premià de Mar.

Martín Blanco ha lamentat que “de forma constant” es vegi a membres del Govern declarant davant la justícia “per la seva obsessió a enfrontar-se al marc jurídic vigent i a la Constitució“, el que “porta a Catalunya a una degradació institucional sense precedents“. També ha mostrat la seva preocupació per “com s’han normalitzat aquestes escenes a Catalunya” i ha demanat “fer una reflexió” perquè aquestes imatges “arrosseguen el prestigi del Parlament i del Govern, posant en dubte la imatge de les institucions“.

Buch és responsable de la seguretat pública a Catalunya i està declarant per presumptament haver comès una il·legalitat“, ha lamentat, i ha assenyalat que “fer grans passejades als jutjats demostra la concepció de la democràcia que tenen“. També ha recordat que el president de la Generalitat, Quim Torra, imputat per desobediència, va declarar “que tenia un mandat per sobre de la llei i del dret“. “Increïble que un polític es cregui per sobre de la llei“, ha sentenciat Martín Blanco.

El diputat taronja també ha defensat el ple proposat per Cs sobre mesures per a la Catalunya real que se celebrarà la setmana que perquè “els problemes dels catalans s’estan deixant de banda per l’obsessió separatista del Govern“. Ha finalitzat explicant que el ple “vol escapar de la lògica separatista i de la degradació moral de les institucions que estan provocant” centrant-se “en els problemes de la vida quotidiana dels ciutadans“.

Volver a ACTUALIDAD