Actualitat

Beltrán: “Volem que el Govern impulsi la diada Sant Jordi perquè sigui declarat patrimoni cultural immaterial de la humanitat per la UNESCO”

by cscatalunya — 17 juliol 2019 @ 16:14
Comparte

La diputada de Cs, Blanca Navarro, defensa mesures perquè les persones afectades de TEA puguin participar en fires i festes populars

Parlament de Catalunya, dimecres 17 de juliol de 2019. “Volem que el Govern impulsi la diada Sant Jordi perquè sigui declarat patrimoni cultural immaterial de la humanitat per la UNESCO“. Així ho ha dit la diputada de Ciutadans (Cs) al Parlament, Susana Beltrán, en defensar una proposta de resolució aprovada a la comissió de Cultura perquè el Parlament insti el Govern de la Generalitat a potenciar les iniciatives necessàries perquè la diada Sant Jordi sigui declarada patrimoni cultural immaterial de la humanitat per la UNESCO.

La diputada ha explicat que la iniciativa demana que el Govern “faci una campanya de suport i publicitat per redoblar esforços davant la UNESCO” i ha defensat que la diada aconsegueixi aquesta denominació per “els seus valors universals que uneixen la societat catalana“. Beltrán ha recordat que en la passada legislatura ja es va aprovar una proposta del partit taronja en el mateix sentit i ha apuntat que “és responsabilitat del Govern de presentar un pressupost per fer la campanya i no ho ha fet“.

També a la comissió de cultura, s’ha aprovat una altra proposta de resolució de Cs amb mesures per facilitar la participació de persones amb Trastorn de l’espectre autista (TEA) en fires i festes populars. La diputada taronja, Blanca Navarro, ha argumentat que “si realment volem tenir una societat inclusiva on hi hagi lloc per a la diversitat, cal que la societat permeti que la diversitat tingui cabuda“.

La proposta busca una major implicació d’organismes locals i supramunicipals, com ja s’han aplicat en altres comunitats autònomes “amb resultats satisfactoris“, per fer les festes populars més amigables per a persones afectades de TEA. Navarro ha explicat que, per exemple, es pot reservar unes hores determinades perquè les fires estiguin lliures d’estímuls acústics, un dels elements que genera més sensibilitat entre els afectats de TEA.

Volver a ACTUALIDAD