Actualitat

Sierra a Budó: “Són incapaços d’aprovar uns pressupostos, però no els hi falten diners pels seus amiguets”

by cscatalunya — 17 juliol 2019 @ 16:07
Comparte

La diputada de Cs afirma que la Generalitat "té un problema de percepció de la realitat" perquè "des de la primera pàgina del seu pla de govern diuen que viuen en una república"

Parlament de Catalunya, dimecres 17 de juliol de 2019. “Són incapaços d’aprovar uns pressupostos, però no els hi falten diners pels seus amiguets“. Així l’hi ha dit la diputada de Ciutadans (Cs) al Parlament, Sonia Sierra, a la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó.

Sierra ha considerat que el Govern “no utilitza els diners públics de forma adequada“, i ha citat com a exemples el pagament de la hipoteca d’un edifici d’Acció Cultural del País Valencià, o de subvencions a entitats com Plataforma per la Llengua o les escoles Bresolles a França. “Tots aquests diners hauria d’anar a emergències socials, no a les seves entitats amigues“, ha sentenciat la diputada, i ha criticat que parlin de repressió “quan els que ho diuen cobren més que el president del govern del país que diuen que els reprimeix“.

La diputada taronja ha afirmat que les declaracions del president de la Generalitat, Quim Torra, dient que parlar espanyol a Catalunya no era normal, demostra que les seves “idees regalimen fonamentalisme cultural” i que ha hagi dissenyat un executiu “a imatge i semblança“. Ha recordat que les conselleres de cultura han estat signants del manifest Koiné o que Meritxell Budó ha dit que “saludar en castellà és trist, preocupant i segregador“.

Sierra també ha afirmat que l’executiu català “té un problema de percepció de la realitat” perquè “des de la primera pàgina del seu pla de govern diuen que viuen en una república” i ha lamentat que diguin que tenen “un mandat republicà” perquè “vol dir que no governen per a tots els ciutadans“. “Catalunya és una comunitat autònoma i mai ha estat tan dividida com ara“, ha sentenciat la diputada.

També ha criticat la falta de transparència del Govern, ja que Cs és el grup amb més empares de la Mesa del Parlament per les negatives de l’executiu a donar informació i ha lamentat que el seu “concepte de fiscalitat justa” sigui “ficar-li mà a la butxaca dels catalans i apujar els impostos“.

Volver a ACTUALIDAD