Actualitat

Rodríguez a Capella: “En treure de presó al príncep del 3%, li diu a la gent que ser corrupte a Catalunya surt barat”

by cscatalunya — 18 juliol 2019 @ 14:17
Comparte

La diputada Fernández-Jordán lamenta que el Govern concedís el Premi Justícia l'exconseller Mundó "quan la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat li demanen 7 anys de presó per desobediència"

Parlament de Catalunya, dijous 18 de juliol de 2019. “En treure de presó al príncep del 3%, li diu a la gent que ser corrupte a Catalunya surt barat“. Així li ha dit el diputat de Ciutadans (Cs) al Parlament, Manuel Rodríguez, a la consellera de Justícia, Ester Capella, sobre la concessió del tercer grau a l’exdiputat de CiU, Oriol Pujol, per part del departament de Justícia, després ser condemnat per falsedat documental, suborn i tràfic d’influències.

Rodríguez ha assenyalat que el Govern dóna “un mal exemple i mina la confiança de les institucions penitenciàries” al concedir el tercer grau “en un temps rècord“, 55 dies, a una persona que ha estat condemnada “per haver robat 433.000 euros de tots els catalans i haver aprofitat la seva condició de polític per fer tràfic d’influències“. “El missatge que estan donant és que la gent pot copiar el que va fer el fill del capo del 3%“, ha afirmat i ha recordat que “la miraculosa rehabilitació de Pujol en un mes i mig no se la va creure ni la jutge de vigilància penitenciària“.

D’altra banda, la diputada taronja, Múnia Fernández-Jordán, ha criticat que el Govern hagi concedit el Premi Justícia 2018 l’exconseller Carles Mundó “quan la Fiscalia i l’Advocacia de l’Estat li demanen 7 anys de presó per desobediència i malversació de cabals públics“. Ha apuntat que “només donen premis als seus” i ha proposat que, en comptes de premiar polítics, l’executiu “premiï als funcionaris de justícia que treballen a 36 graus als jutjats de Sabadell, als advocats del torn d’ofici o als professionals que treuen el sistema endavant tot i vostès“.

Finalment, la també diputada de Cs, Maria Valle, ha preguntat a Capella per la precarietat en què es troben diferents jutjats de Catalunya i ha apuntat que “si volen equipar degudament els edificis judicials, que treguin els diners de TV3 o dels viatges a Waterloo“. Ha qualificat la gestió del Govern en matèria de justícia “d’incompetent” i ha lamentat que la consellera no condemni els múltiples atacs que han patit jutges recentment perquè “el seu objectiu és pressionar-los per menyscabar la independència judicial“.

Volver a ACTUALIDAD