Actualitat

Castel a Buch: “Destinaran agents per la guàrdia pretoriana de Torra mentre tenen el cos dels Mossos treballant sota mínims”

by cscatalunya — 22 juliol 2019 @ 18:07
Comparte

El diputat taronja lamenta el nomenament “a dit” del nou cap de la policia catalana i la falta de transparència en la seva selecció

Parlament de Catalunya, dilluns 22 de juliol de 2019. “Destinaran agents per la guàrdia pretoriana de Torra mentre tenen el cos dels Mossos treballant sota mínims”. Així li ha dit el diputat de Ciutadans (Cs) al Parlament, Jean Castel, al conseller d’Interior, Miquel Buch, a la comissió d’Interior.

Castel ha preguntat a Buch “quines són les motivacions per a  la creació de la guàrdia pretoriana” del president de la Generalitat, Quim Torra, i ha qüestionat que realment hi hagués motius per fer-ho. “Hi ha alguna amenaça a la figura del president com per destinar 71 agents?”, ha qüestionat i ha lamentat que es destinin aquest nombre d’agents quan “estem esperant l’entrada de noves promocions perquè el cos arribi a les ràtios europees d’agents per habitant”.

El diputat taronja ha criticat el nomenament “a dit” del nou cap de la policia catalana, Eduard Sallent, i la falta de transparència en la seva selecció. “Ens sorprèn el seu pas d’intendent a cap dels Mossos”, ha comentat i ha demanat que aclareixi “quins cursos i experiència professional” havien de tenir les persones que es presentessin a la convocatòria per accedir al càrrec. Per últim, Castel li ha recordat a Buch que “com a conseller ha de tenir una actitud neutral” i li ha demanat que treballi “per a les necessitats del cos”.

Volver a ACTUALIDAD