Actualitat

Carrizosa: “Davant d’un Govern que asfixia tot Catalunya portem al Parlament solucions als problemes reals dels catalans”

by cscatalunya — 23 juliol 2019 @ 14:04
Comparte

El president de Cs al Parlament anuncia que, a petició del partit taronja, es votarà la reprovació de Romeva, Maragall i Bosch per la seva falta de transparència com a consellers d'Acció Exterior

Parlament de Catalunya, dimarts 23 de juliol de 2019. “Davant d’un Govern que asfixia tot Catalunya portem al Parlament solucions als problemes reals dels catalans“. Així ho ha dit el president del grup de Ciutadans (Cs) al Parlament, Carlos Carrizosa, davant l’inici avui del ple al Parlament on s’afegirà el debat monogràfic sol·licitat per Cs sobre propostes per a la Catalunya real.

Carrizosa ha explicat que Cs “registrarà propostes per parlar del que interessa a tots els catalans, sense excepció” les quals tractaran sobre “ajudes a les famílies, als autònoms, gestió de les llistes d’espera o per aconseguir un model educatiu d’èxit“. “Les nostres propostes seran per fer una gestió més eficient dels recursos dels catalans“, ha afegit.

També ha lamentat que el Govern “no surti del bucle del procés’” i que l’executiu s’hagi convertit en “lliberticida amb vocació de control de la vida dels catalans espiant a jutges, fent llistes d’empreses bones i dolentes i vigilant l’idioma que parlen els nens a les escoles“. Ha afegit que mentre el president Torra es reafirma en dir que ‘ho tornarem a fer’ i amenaça amb una ‘tardor calenta’ des de Cs “ho tornarem a frenar” i no consentiran “que es derogui una altra vegada la constitució i l’estatut“, com van fer els partits separatistes en els plens del 6 i 7 de setembre de l’any 2017.

El diputat taronja ha anunciat que, a petició de Cs, en el ple també es votarà la reprovació de Raül Romeva, Ernest Maragall i Alfred Bosch per la seva falta de transparència com els tres últims consellers d’Acció Exterior. Carrizosa ha explicat que “tots tres han articulat un veritable sistema per promoure el ‘procés’ a la resta del món” i “s’han destinat ingents quantitats de diners públics a les delegacions amb l’únic propòsit de parlar malament d’Espanya“. “Demanem que s’ajustin a les seves competències, que són promoure la cultura i l’economia catalana“, ha finalitzat.

Volver a ACTUALIDAD