Actualitat

Beltrán al Govern: “Reconeguin que els milions d’euros que gasten pel ‘procés’ no serveixen per a res, van a la galleda de les escombraries”

by cscatalunya — 24 juliol 2019 @ 14:25
Comparte

El diputat de Cs, Manu Rodríguez, retreu a la consellera de Justícia que el seu model sigui el de "saltar-se les lleis, nomenar jutges a dit i deixar anar corruptes en 55 dies"

Parlament de Catalunya, dimecres 24 de juliol de 2019. “Reconeguin que els milions d’euros que gasten pel ‘procés’ no serveixen per a res, van a la galleda de les escombraries“. Així l’hi ha dit la diputada de Ciutadans (Cs) al Parlament, Susana Beltrán, a la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, a la sessió de control al Govern al Parlament.

Beltrán ha demanat al Govern que “deixi de fugir cap endavant i digui la veritat als catalans“, ja que l’executiu català “no para d’acumular revessos” al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH), el Parlament Europeu i la Comissió Europea però ho amaga. També ha lamentat que l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, es gastés “gairebé un milió d’euros a promocionar el ‘procés’ en mitjans de comunicació internacionals” quan “només ha servit perquè Puigdemont s’hagi convertit en un trist fugat de la justícia“.

D’altra banda, el diputat taronja, Manu Rodríguez, ha retret a la consellera de Justícia, Ester Capella, que el seu model de justícia sigui el de “saltar-se les lleis, nomenar jutges a dit i alliberar corruptes en 55 dies com Oriol Pujol“. Ha assenyalat que a Capella “no li preocupen els funcionaris de justícia que estan patint la incompetència del Govern” i ha denunciat la situació en què es troben jutjats com els de Sabadell o Gavà, on els treballadors suporten altes temperatures per la falta d’aire condicionat, la qual cosa ha obligat també a ajornar judicis i vistes.

Rodríguez també ha demanat explicacions sobre el presumpte control per part del Departament de Justícia als ordinadors de jutges i fiscals, sospites que han provocat que el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) hagi obert una investigació al respecte. “Deixin d’amenaçar els funcionaris i treballin per al conjunt dels catalans“, ha sentenciat.

Volver a ACTUALIDAD