Actualitat

Martín Blanco: “Ens sembla aberrant que els socis de Sánchez normalitzin els homenatges a terroristes”

by cscatalunya — 7 agost 2019 @ 14:43
Comparte

Cs demana al Govern de la Generalitat que deixi de considerar Òmnium Cultural una entitat cultural per dedicar-se, en realitat, "a l'agitació política"

Barcelona, dimecres 7 d’agost de 2019. “Ens sembla aberrant que els socis de Sánchez normalitzin els homenatges a terroristes“. Així ho ha dit el diputat de Ciutadans (Cs) al Parlament de Catalunya, Nacho Martín Blanco, en valorar l’actualitat política atenent els mitjans de comunicació. Martín Blanco ha lamentat que el govern de Navarra descansi sobre un partit que “no només es nega a condemnar les matances d’ETA, sinó fins i tot el seu portaveu, Arnaldo Otegi, amenaça d’homenatjar a cada membre d’ETA que surti de la presó“.

El diputat taronja ha assenyalat que aquests homenatges “són susceptibles de ser enaltiment del terrorisme” perquè “celebren les seves accions i s’honra la seva forma de practicar el terror sobre la població“. Ha afirmat que “Cs mai deixarà de perseguir ni un sol dia aquests actes” i ha anunciat que el partit liberal “ha preguntat al govern central si prendrà alguna mesura sobre aquestes amenaces“. “El PSOE es podria haver abstingut perquè governés l’opció constitucionalista més votada, però va preferir un govern de populistes amb Bildu”, ha sentenciat.

En clau catalana, Martin Blanco també ha anunciat que Cs ha presentat una proposta de resolució al Parlament perquè el Govern de la Generalitat deixi de considerar a Òmnium cultural com una entitat cultural. Ha explicat que, en realitat, aquesta organització es dedica “a l’agitació política” i ha recordat que tant els líders d’Òmnium com de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) “estan sent jutjats per delictes gravíssims“. També ha apuntat que, just quan l’expresident Carles Puigdemont va fugir a Bèlgica, “l’organització va desviar 145.000 € cap Waterloo“.

Volver a ACTUALIDAD