Actualitat

Rivera: “Torra pot complir les lleis i ser demòcrata o incomplir-les i passar a ser un delinqüent”

by cscatalunya — 6 setembre 2019 @ 20:06
Comparte

El president de Cs afirma que, a Catalunya, "el tsunami separatista ja ha arrasat amb la convivència, el més important en democràcia"

Parlament de Catalunya, divendres 6 de setembre de 2019. “Torra pot complir les lleis i ser demòcrata o incomplir-i passar a ser un delinqüent“. Així ho ha dit el president de Ciutadans (Cs), Albert Rivera, acompanyat de la portaveu de l’executiva del partit, Lorena Roldán, i la portaveu taronja al Congrés dels Diputats, Inés Arrimadas, després de reunir-se amb el grup parlamentari de Cs al Parlament de Catalunya en el segon aniversari del cop del 6 i 7 de setembre de 2017.

Rivera ha afirmat que, en democràcia, “l’únic camí és complir i aplicar les lleis” i ha advertit al president de la Generaliat, Quim Torra, “que fora de la constitució no hi ha democràcia“. “Torra ja anuncia que no acatarà les sentències judicials“, ha apuntat, i ha recordat que “Puigdemont es feia selfies amb les notificacions judicials i ara està fugit de la justícia“. El líder taronja ha assenyalat que “ningú ha fet tant de mal a l’autogovern de Catalunya com els separatistes” i ha explicat que “des del cop de Tejero no s’havia vist un atac a la democràcia espanyola de tanta magnitud“.

El president de Cs ha afirmat que, a Catalunya, “el tsunami separatista ja ha arrasat amb la convivència, el valor més important en democràcia“, a més d’haver perjudicat a “l’economia, la seguretat ciutadana i al respecte institucional“. “Van arrasar al Parlament el 2017 i ara el mantenen bloquejat, han perjudicat el prestigi de Catalunya al món“, ha lamentat Rivera i ha instat a Torra a “abandonar la via separatista i reconèixer la Constitució

Ha assenyalat que a Catalunya “és el moment d’articular una majoria social i parlamentària per la convivència, que respecti el que hem construït junts i miri al futur” perquè així “al Parlament torni a ser un referent i no la vergonya democràtica en el que s’ha convertit“. Finalment, també ha mostrat el seu suport a l’actual portaveu taronja al Parlament i futura candidata a la presidència de la Generalitat, Lorena Roldán, afirmant que es tracta de “la millor candidata” per liderar el projecte constitucionalista a Catalunya.

Volver a ACTUALIDAD