Actualitat

Carrizosa, sobre el DNI digital català: “És el primer pas per repetir el cop i fer un cop digital”

by cscatalunya — 13 setembre 2019 @ 13:03
Comparte

El líder de Cs exigeix a Sánchez que es reuneixi amb Rivera davant “la franca rebel·lia i insurrecció” que planteja el Govern

Barcelona, divendres 13 de setembre de 2019. El president de Ciutadans (Cs) al Parlament de Catalunya i membre de l’executiva nacional del partit, Carlos Carrizosa, considera que la creació d’un DNI digital català que planteja el govern de la Generalitat “és el primer pas per repetir el cop i fer un cop digital”. Ho ha dit davant el CTTI (Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de Ia Informació), un organisme que compta amb un pressupost de 508 milions d’euros. “És més que els ajuntaments de Badalona, l’Hospitalet de Llobregat i Santa Coloma de Gramenet junts” ha dit.

Carrizosa ha criticat que el CTTI hagi estat “el centre d’organització del referèndum” de l’1-O i depengui del conseller de Polítiques Digitals i Administracions Públiques, Jordi Puigneró, perquè va ser “l’informàtic del ‘procés’”. Ha recordat que “ve de la vella Convergència, del niu de corrupció de Sant Cugat del Vallès i és un radical afí a Puigdemont”. En aquest sentit, el portaveu taronja ha anunciat les peticions de compareixença de Puigneró així com la dels directors del CTTI i del CESICAT (Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya) perquè les gestions d’aquests organismes “són opaques”.

El líder taronja també ha exigit al president del govern en funcions, Pedro Sánchez, que es reuneixi amb el líder de Ciutadans, Albert Rivera, davant “la franca rebel·lia i insurrecció” que planteja el president de la Generalitat, Quim Torra, a Catalunya. Demana “una reunió no per parlar d’investidura sinó per tractar un tema d’Estat” però, segons Carrizosa, “que surti el partit guanyador de les eleccions a expressar preocupació i desemparament dels constitucionalistes a Catalunya no li importa a Sánchez”.

Sobre els contactes entre PSOE i Unidas Podemos davant una possible investidura de Pedro Sánchez, Carrizosa ha ironitzat dient que “és l’estrany cas del Sr. Sánchez que diu que vol ser president del govern i no es reuneix amb ningú”.

Volver a ACTUALIDAD