Actualitat

Carlos Carrizosa: “El Defensor del Poble només està per tapar els excessos que cometen els separatistes”

by cscatalunya — 17 setembre 2019 @ 15:14
Comparte

Cs demanarà empara al Constitucional pel rebuig de la Mesa que Ribó comparegui al Parlament: “S'estan vulnerant els nostres drets”

Parlament de Catalunya, dimarts 17 de setembre del 2019. “El Defensor del Poble no està per emparar els ciutadans com hauria de fer, sinó per tapar els excessos que cometen els separatistes a través de l’administració”. Així ho ha dit el president del grup parlamentari de Ciutadans (Cs), Carlos Carrizosa, després del “vergonyós espectacle” que es va viure ahir en la comissió del Síndic quan Rafael Ribó va reconèixer que “va viatjar en un jet privat per assistir a la final de la Champions del Barça a Berlín en  el 2015 juntament amb la trama del 3%”. “Malgrat això, va fer un exercici d’escapisme i va acabar marxant sense dimitir”, ha criticat.

En una roda de premsa al Parlament, Carrizosa ha criticat que la Mesa de la cambra hagi desestimat la petició de Cs perquè el Síndic de Greuges comparegui en el ple per donar explicacions sobre aquest tema i, no obstant això, sí que permeti que exposi “qüestions que són d’interès per al separatisme, com l’aplicació del 155”.

Per això, des de Ciutadans presentaran un recurs d’empara davant el Tribunal Constitucional (TC) en considerar que “s’estan vulnerant” els seus drets. “No ens resignarem”, ha manifestat Carrizosa.

D’altra banda, la formació taronja ha reclamat a la Mesa conèixer les bases de les convocatòries del concurs- oposició per a les places de Lletrat del Parlament. Ha avisat que, de les últimes quatre persones que han entrat, una és exsecretari general d’ERC, una altra responsable territorial de l’ANC i una altra assessor i càrrec de confiança del vicepresident Josep Costa.

Volver a ACTUALIDAD