Actualitat

Roldán: “Mereix Espanya un president del Govern més pendent de no fer enfadar el separatisme que de protegir els catalans?”

by cscatalunya — 24 setembre 2019 @ 16:00
Comparte

La portaveu nacional de Cs assegura que “si el 10-N Rivera suma amb el PP un sol escó més, en menys d’un mes tindrem un Govern fort capaç de protegir els catalans”

Tarragona, dimarts 24 de setembre de 2019. “De debò Espanya es mereix un president del Govern més pendent de no fer enfadar el separatisme que de protegir els catalans?”. Així li ha preguntat la portaveu del Comitè Executiu de Ciutadans (Cs) i al Parlament de Catalunya, Lorena Roldán, a Pedro Sánchez 24 hores després de la detenció dels nou radicals a Catalunya que pertanyen als comandos radicals separatistes sense que el president en funcions s’hagi pronunciat al respecte. Durant les últimes hores, “hem anat coneixent més detalls sobre la gravetat dels fets: tenien una llista d’objectius i planejaven fins i tot atemptar contra el Parlament el ‘Dia D'”. “Mentrestant, Sánchez ha deixat Espanya sense Govern i ha anat en el Falcón a Nova York”, ha conclòs.

Davant de l’ordre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC)  de retirar la pancarta del balcó de la Generalitat, Roldán ha titllat de “vergonyós” que Torra “exclogui més de la meitat dels catalans i insisteixi en la seva estratègia de desobediència i confrontació amb l’Estat”. I ha denunciat que “mentre milions de catalans se senten desprotegits, Torra defensa els violents radicalitzats amb els seus tuits”. A més, “alts càrrecs separatistes, com Elsa Artadi o Laura Borràs, van participar ahir en manifestacions contra la Guàrdia Civil i en suport a persones que poden acabar condemnades per terrorisme, en què es van sentir càntics propis de l’antiga ETA”.

En roda de premsa a la seu del partit a Tarragona, la portaveu nacional de Cs ha volgut recordar a tots els catalans que “l’única manera que es defensin els drets i llibertats, i es protegeixi els catalans és que Sánchez surti de Moncloa”. Per això, “si el 10-N Albert Rivera suma amb el PP un sol escó més, en menys d’un mes tindrem un Govern d’Espanya fort per frenar els violents i protegir els catalans”, ha afegit Roldán.

Volver a ACTUALIDAD