Actualitat

Roldán: “Mentre nosaltres ens preocupem per la Catalunya real, els partits separatistes busquen expulsar la Guàrdia Civil”

by cscatalunya — 26 setembre 2019 @ 21:15
Comparte

La portaveu de Cs anuncia que els grups separatistes "insisteixen a saltar-se l’ordre constitucional" i de voler "repetir el cop" en les seves propostes presentades en el debat de política general celebrat al Parlament

Parlament de Catalunya, dijous 26 de setembre de 2019. “Mentre nosaltres ens preocupem per la Catalunya real, els partits separatistes busquen expulsar la Guàrdia Civil“. Així ho ha dit la portaveu de Ciutadans (Cs) al Parlament de Catalunya, Lorena Roldán, al segon dia del debat de política general al Parlament. Roldán ha denunciat que els grups separatistes “volen expulsar a mitja Catalunya, però ara també volen expulsar físicament a la Guàrdia Civil”, i ha explicat que, en canvi, les propostes presentades per Cs proposen solucions “tant en temes socials com en la condemna de la violència i el terrorisme“.

La portaveu taronja ha tornat a lamentar que ahir el president de la Generalitat, Quim Torra, “defensés als detinguts per presumptes delictes de terrorisme“. “Li demanem que demanés perdó i posés fi a aquesta situació, però va insistir en la seva irresponsabilitat“, ha explicat Roldán i ha recordat a Torra que “és deure de tots els càrrecs públics condemnar la violència“. Ha considerat que “no són actituds convenients” quan es tracta a condemnats per terrorisme “com a herois” en convidar Otegi a TV3 o els líders independentistes es fan fotos amb el fundador de Terra Lliure.

La diputada taronja ha anunciat que els partits independentistes “insisteixen a saltar-se l’ordre constitucional” i de voler “repetir el cop” en les propostes que aquests han presentat en el debat de política general. “De nou veiem els grups separatistes saltar-se les resolucions judicials del Tribunal Constitucional“, ha afirmat Roldán i ha explicat que Cs ha presentat dues reconsideracions a la Mesa del Parlament perquè no siguin admeses.

D’altra banda, Roldán ha valorat l’última enquesta del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS), afirmant que “l’única notícia és que Tezanos no li hagi donat el 100% dels vots al president en funcions Pedro Sánchez“. Ha remarcat que el pròxim 10 de novembre “hi ha la possibilitat de capgirar la situació i fer que Sánchez empaqueti les seves coses de Moncloa“. Ha apuntat que l’enquesta “té poca validesa” en ser realitzada abans de l’anunci de l’avançament electoral i que es constatés “el fracàs i la irresponsabilitat de Sánchez“.

Volver a ACTUALIDAD