Actualitat

Roldán: “Mentre s’expulsa als que respectem la Constitució, els separatistes totalitaris aplaudeixen presumptes terroristes”

by cscatalunya — 27 setembre 2019 @ 19:08
Comparte

La portaveu de Cs afirma que és "una vergonya com els partits separatistes volen expulsar la Guàrdia Civil per fer la seva feina" mentre es neguen "a condemnar el terrorisme"

Barcelona, divendres 27 de setembre de 2019. “Mentre s’expulsa als que respectem la Constitució, els separatistes totalitaris aplaudeixen presumptes terroristes“. Així ho ha dit la portaveu de Ciutadans (Cs) al Parlament de Catalunya i de l’executiva nacional del partit, Lorena Roldán, en atendre als mitjans de comunicació. Roldán ha afirmat que “se sent molt orgullosa” que el president del Parlament, Roger Torrent, expulsés a Cs del ple “per defensar la democràcia a Catalunya” en una sessió que va suposar “una de les majors infàmies a la cambra des el cop d’estat que van donar els separatistes al setembre de 2017 “.

La portaveu ha recordat que ahir diversos diputats separatistes “ovacionar a persones que han optat per la via de la violència” i ha apuntat que Cs seguirà “defensant la democràcia malgrat qui li pesi“. Ha lamentat que “quan es deté gent que confessa tenir explosius i voler atemptar a Catalunya“, hi hagi persones “que tinguin por i se sentin amenaçades“. “Els líders separatistes han banalitzat el terrorisme posant la catifa vermella a Arnaldo Otegi o al fundador de Terra Lliure, i això és una autèntica irresponsabilitat“, ha sentenciat Roldán.

Ha afirmat que és “una vergonya com els partits separatistes volen expulsar la Guàrdia Civil per fer la seva feina” mentre es neguen “a condemnar el terrorisme” i ha apuntat que diverses de les resolucions aprovades ahir amb els vots separatistes “són contràries a la Constitució perquè es reafirmen en donar un altre cop d’estat“. Roldán ha afirmat que el Govern del president Quim Torra “hauria de sortir a donar suport a les forces de seguretat que estan protegint els ciutadans en comptes de expulsar-los de Catalunya” i ha recordat que Cs ha proposat un plus per als guàrdies civils destinats a territori català “per compensar l’assetjament que reben“.

Finalment, la diputada taronja ha lamentat que mentre tot això succeeix, el president del govern en funcions, Pedro Sánchez, “intenti escapolir-se i blanquejar al separatisme” i li ha recordat que Torra “s‘està dedicant a escalfar els carrers desafiant el estat de dret“. “Aquesta actitud es mereix una resposta del govern d’Espanya“, ha sentenciat.

Volver a ACTUALIDAD