Actualitat

Ciutadans pregunta al conseller El Homrani per fals desplegament de la llei LGTBI en el 5è aniversari de l’aprovació

by cscatalunya — 2 octubre 2019 @ 13:45
Comparte

La diputada taronja Noemí del Carrer lamenta que cinc anys després de l'aprovació de la llei contra la LGTBIfobia, l'executiu català no hagi desplegat la llei

Parlament de Catalunya, dimecres 2 d’octubre de 2019. La diputada taronja ha lamentat que, cinc anys després de l’aprovació de la llei contra la LGTBIfobia al Parlament, l’executiu català no hagi desplegat la llei. Ha criticat que ni tan sols s’hagi realitzat un informe “sobre l’impacte social i l’empremta deixada per aquesta llei a Catalunya” i ha lamentat el dèficit de recursos. “Els Serveis d’Atenció Integral (SAI) necessiten personal especialitzat que ara mateix en la majoria no tenen“, ha explicat i ha demanat “un acompanyament més proper, que ajudi les víctimes a sentir-se segures” en el cas d’agressions LGTBIfóbicas.

De la Calle ha apuntat que, “segons on visquis, passen dies fins que t’atenen en un SAI després d’una agressió i l’alternativa és només un formulari a la web“. També ha assenyalat la desigualtat territorial de recursos, afegint que “ni tan sols hi ha un telèfon 24 hores per donar suport psicològic o assistència jurídica des del moment posterior a una agressió“. Finalment, ha afirmat que “justícia no és només posar una denúncia, sinó és poder arribar fins al final del recorregut amb la mateixa culminant amb la justícia restaurativa perquè la LGTBIfobia no surti gratis a Catalunya“.

De la Calle ha recordat que Ciutadans “ha presentat diferents propostes en aquest sentit que s’han aprovat al Parlament, com la proposta per millorar la inserció laboral de les persones trans” però que no han estat executades pel Govern, i ha concretat que “no només cal formar el personal del SOC, sinó crear plans concrets“. Ha explicat que les persones del col·lectiu, sobretot les dones, “que tenien una carrera consolidada abans del trànsit poden seguir amb ella” però en canvi les que no “es queden totalment bloquejades professionalment“.

Volver a ACTUALIDAD