Actualitat

Roldán sobre la moció de censura: “Demanem als socialistes que rectifiquin, és una urgència democràtica fer fora Torra”

by cscatalunya — 2 octubre 2019 @ 20:16
Comparte

La portaveu taronja celebra que la JEC de la raó a Cs i demani a Torra retirar la propaganda separatista dels edificis públics

Parlament de Catalunya, dimecres 2 d’octubre de 2019. “Demanem als socialistes que rectifiquin, és una urgència democràtica fer fora Torra“. Així ho ha dit la líder de Ciutadans (Cs) a Catalunya, Lorena Roldán, després de reunir-se amb el líder del PSC, Miquel Iceta, per buscar el seu suport de cara a la moció de censura per la convivència presentada per Cs. Roldán ha afirmat que és “una obligació moral” de tots els constitucionalistes donar suport a la moció “per recuperar la convivència i la normalitat a Catalunya“. Ha apuntat que “Iceta ha de decidir si defensa la convivència i la llibertat o està del costat del president de la Generalitat, Quim Torra“, i ha afegit que “la seguretat i la llibertat estan per sobre de qualsevol partit“.

La portaveu taronja ha explicat que “amb un president que defensa a presumptes terroristes que tenien plans per atemptar contra Catalunya està en risc la convivència i la seguretat dels catalans“. Ha afegit que davant d’aquesta conjuntura “és motiu suficient” per donar suport a la moció de la convivència perquè “s’han traspassat totes les línies vermelles“. Roldán ha assenyalat que “des de Cs demanem des de fa temps que els socialistes trenquin els seus pactes amb els partits separatistes” perquè “un constitucionalista no pot tenir com a soci a Torra”.

La líder taronja també ha celebrat la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) que exigeix a Torra que retiri la propaganda separatista dels edificis públics i ha recordat que “de nou la justícia” els dóna la raó, com va passar durant l’anterior període electoral. Ha recordat que el president “ja està processat per desobediència” per no retirar la simbologia partidista en les últimes eleccions i ha apuntat que ja van advertir que no deixarien “de denunciar els abusos del separatisme“. Finalment, ha celebrat que la JEC també hagi reprovat, a instàncies de Cs, a la portaveu del govern en funcions, Isabel Celaá, “per usar els consells de ministres com una eina electoralista“.

Volver a ACTUALIDAD