Actualitat

Soler: “Volem una societat ben informada on no hi hagi lloc pels estafadors sanitaris”

by cscatalunya — 3 octubre 2019 @ 12:26
Comparte

El Parlament aprova la proposta taronja d’estendre el coneixement de les maniobres de reanimació cardiopulmonar a la població catalana

Parlament de Catalunya, dijous 3 d’octubre de 2019. “Volem una societat ben informada on no hi hagi lloc pels estafadors sanitaris”. Així ho ha dit el diputat i portaveu de salut de Ciutadans (Cs) al Parlament de Catalunya després d’aprovar-se la proposta del partit taronja per combatre els fraus contra l’autisme. Soler ha explicat que hi ha “fraus que diuen curar l’autisme amb clorit de sodi (MMS)”, una substància que el diputat ha recordat que “està prohibida per l’Agencia del Medicament”.

Ha apuntat que es tracta de “farsants que es dirigeixen a pacients vulnerables que poden arribar a posar en risc la seva salut” i ha celebrat que el Parlament aprovi demanar al Govern un pla perquè el Departament de Salut vetlli perquè no es difonguin aquest tipus de tractaments. “Volem una societat ben informada i que els qui enganyen sanitàriament a la població no tinguin lloc al sistema”, ha sentenciat.

Soler ha celebrat que el Parlament també hagi aprovat la proposta de Cs per estendre els coneixements de les maniobres de reanimació cardiopulmonar (RCP) a la població catalana perquè el coneixement d’aquestes tècniques “augmenta la possibilitat de supervivència” en cas de patir parada cardíaca. Ha remarcat que “cal fer valdre la bona feina feta fins al moment amb els desfibril·ladors automàtics instal·lats a llocs públics” però ha apuntat que “encara no és suficient”. “Hem de portar els coneixements RCP als treballadors públics i, posteriorment, a tota la població”, ha explicat el portaveu i ha remarcat que “volem gent disposada a salvar vides”.

Volver a ACTUALIDAD