Actualitat

Carrizosa a Torra: “Vostè és el màxim artífex i executor del trencament de la convivència a Catalunya”

by cscatalunya — 7 octubre 2019 @ 11:34
Comparte

El president del grup de Cs afirma que no entén que "el PSC es posi del costat dels que defensen la violència i no de la democràcia"

Parlament de Catalunya, dilluns 7 d’octubre de 2019. “Vostè és el màxim artífex i executor del trencament de la convivència a Catalunya“. Així ho ha dit el president del grup de Ciutadans (Cs) al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, en presentar la moció de censura per la convivència contra el President de la Generalitat, Quim Torra. Carrizosa ha qualificat de “preocupant” que el president i diversos diputats “aplaudissin a detinguts per rebel·lió, terrorisme i tinença d’explosius” i ha afirmat que “no entén com Torra pot mirar als ulls als catalans després de donar suport a persones que presumptament volien atemptar contra Catalunya“.

Carrizosa ha afirmat que Torra “desmereix la institució de la presidència” perquè ell mateix diu ser “el president depenent del fugat de la justícia Carles Puigdemont i a més té escrits considerats racistes“. També ha criticat que Torra negui que hi hagi violència al separatisme “quan va existir Terra Lliure, s’assetja a regidors constitucionalistes o s’ataca la seu de Cs a cops de martell“.

El president del grup taronja ha afirmat que no entén que “el PSC es posi del costat dels que defensen la violència i no del costat de la democràcia” i ha apuntat que “quan un grup de persones advoquen per la via violenta, els demòcrates ens hem d’unir i dir ‘violència no, democràcia si’“. “Els socialistes podrien estar al costat dels que defensem la convivència“, ha lamentat i ha demanat que “ens uneixin els valors democràtics i deixem clar la censura de la violència“.

Finalment, Carrizosa ha recordat que el moviment independentista “no és cívic, democràtic ni no violent“. Ha apuntat que “no parlem d’un moviment cívic perquè sorgeix de les elits i és regat amb diners públics i calculat des de dalt” i ha afegit que “tampoc és democràtic com es va demostrar en els plens del 6 i 7 de setembre de 2017” on els grups separatistes “van atropellar els drets dels demòcrates“. Carrizosa ha finalitzat afirmant que “tots els que defensem Espanya coneixem la pressió de l’assenyalament, l’insult i l’assetjament en xarxes” per part dels separatistes.

Volver a ACTUALIDAD