Actualitat

Martín Blanco a Torra: “El seu govern només generarà més confrontació i violència i no resoldrà els problemes reals dels catalans”

by cscatalunya — 7 octubre 2019 @ 18:17
Comparte

El diputat afirma que no entén "la resistència del PSC per aparcar les diferències en l'actual context de banalització de la violència".

Parlament de Catalunya, dilluns 7 d’octubre de 2019. “El seu govern només generarà més confrontació i violència i no resoldrà els problemes reals dels catalans“. Així li ha dit el portaveu adjunt de Ciutadans (Cs) al Parlament de Catalunya, Nacho Martín Blanco, al President de la Generalitat, Quim Torra, en el debat de la moció de censura contra Torra presentat per Cs. Martín Blanco ha afirmat que Torra “pot intentar allargar l’agonia, però el seu govern està esgotat” i ha assenyalat que el president “s’allunya del bé comú per a tots els catalans” i que per aquest motiu és un “imperatiu moral de presentar una moció de censura“.

El portaveu taronja ha apuntat que li va produir “profunda tristesa” veure a Torra cridar ‘llibertat’ “a uns acusats per terrorisme” i ha considerat “d’inconcebible que el màxim representant d’una comunitat autònoma doni suport a unes persones que, segons un jutge de l’Audiència Nacional, pretenien atemptar contra els interessos de Catalunya“. “Aquest Govern posa en risc l’autogovern de Catalunya“, ha sentenciat i ha recordat que “el respecte a les lleis, l’Estatut i la Constitució és la base del nostre estat de dret“.

Martín Blanco ha afirmat que no entén “la resistència del PSC per aparcar les diferències en l’actual context de banalització de la violència” davant la seva negativa a donar suport a una moció de censura “que és per a la convivència, la concòrdia i la llibertat“. “Durant anys el separatisme ha intentat crear un clima de confrontació amb Espanya“, ha explicat i ha recordat que això ha portat “a una divisió en la societat catalana que exigeix altura de mires per solucionar-se“. Finalment, ha apuntat que “Catalunya és molt més que el nacionalisme, és una societat variada i complexa” i ha afirmat que “l’únic que vol la gent és viure en llibertat, com en qualsevol altra democràcia“.

Volver a ACTUALIDAD