Actualitat

Roldán: “Aquesta moció de la convivència pot ser el primer pas per a una nova Catalunya en la qual hi hagi lloc per a tots”

by cscatalunya — 7 octubre 2019 @ 11:35
Comparte

La líder de Cs demana “recuperar l'esperit del 8 d'octubre, quan els constitucionalistes ens unim per defensar la convivència a Catalunya”

Parlament de Catalunya, dilluns 7 d’octubre del 2019. “Aquesta moció de la convivència pot ser el primer pas per a una nova Catalunya en la qual hi hagi lloc per a tots”. Així ho ha dit la líder de Ciutadans (Cs) a Catalunya i portaveu nacional del partit, Lorena Roldán, durant el debat de la moció de censura contra Quim Torra proposada per la formació taronja i que considera “una obligació moral per a qualsevol demòcrata”.

Ciutadans torna a ser la veu d’una majoria de catalans que estan farts del ‘procés’”, ha manifestat Roldán, qui creu que és “urgent treure el futur de Catalunya” a Torra. Per fer-ho, ha instat a la resta de partits constitucionalistes a “estar a l’altura i deixar al marge les sigles”. “Avui som aquí perquè, d’aquí a uns anys, els catalans puguin mirar enrere i, entre tanta data negra, recordin el dia d’avui i se sentin orgullosos en saber que va haver-hi representants polítics que van estar al costat correcte de la història”, ha sentenciat Roldán, que ha apel·lat al PSC.

En aquest sentit, ha demanat “recuperar l’esperit del 8 d’octubre, quan els constitucionalistes ens vam unir per defensar la convivència a Catalunya”. “Els catalans hem de dir ‘sí’ a la convivència, a la democràcia, a la llibertat, a retornar la normalitat a Catalunya i a anar tots units; Ens mereixem posar punt final a l’etapa negra del ‘procés’”, ha afegit.

La líder de Cs a Catalunya s’ha postulat per presidir la Generalitat amb un programa de govern “assenyat” i que ha desgranat en deu eixos. Segons ha explicat, serà un govern per “recuperar la unió i la convivència” que “enfrontarà amb fermesa els reptes de futur” i que “arreglarà la Catalunya que els partits separatistes han trencat”.

I, dirigint-se al President, ha dit: “Senyor Torra, no és una República, és un cop d’estat; no és el ‘molt honorable’ Puigdemont, és un pròfug de la Justícia; no són ‘presos polítics’, són presumptes delinqüents; no és la revolució dels somriures, són explosius; no són màrtirs, són presumptes terroristes. Senyor Torra, obri els ulls; no són gegants, són molins”.

Volver a ACTUALIDAD