Actualitat

Martín Blanco: “El PSC ha preferit salvar els mobles a Torra i situar-se del costat dels partits separatistes”

by cscatalunya — 8 octubre 2019 @ 13:13
Comparte

El diputat afirma que després de la moció de censura "va quedar clar" que la líder de Cs, Lorena Roldán, "té lideratge, equip i un projecte per a tots els catalans"

Parlament de Catalunya, dimarts 8 d’octubre de 2019. “El PSC ha preferit salvar els mobles a Torra i situar-se del costat dels partits separatistes“. Així ho ha dit el diputat de Ciutadans (Cs) al Parlament de Catalunya, Nacho Martín Blanco, després de la moció de censura que Cs va presentar contra el president de la Generalitat, Quim Torra. Martín Blanco ha assenyalat que és “increïble que els socialistes se situessin en contra del voler de la majoria de catalans” en no donar suport a la moció de censura i els ha acusat de “tenir una actitud vergonyosa en la defensa de la Constitució“.

El diputat ha explicat que era una “imposició moral” presentar la iniciativa després que Torra “s’hagi dedicat a banalitzar la violència” i ha recordat que “s’han creuat totes les línies vermelles“. “Mai vaig pensar que veuria a diputats aixecar-se a aplaudir detinguts investigats per delictes de terrorisme“, ha apuntat i ha advertit al PSC que “no hi pot haver equidistància amb qui anima els violents“. “Els complexos dels socialistes, en parlar d’indults i ser equidistants, els va fer no sumar-se a la moció“, ha sentenciat.

Martín Blanco ha afirmat que després de la moció per la convivència “va quedar clar” que la líder de Cs, Lorena Roldán, “té lideratge, equip i un projecte per a tots els catalans” i ha apuntat que “va ser un dia històric per a Catalunya” ja que era la primera vegada que una dona es presentava per presidir la Generalitat. Ha explicat que el programa que va presentar Roldán “no menyspreava als catalans per ser o no independentistes, sinó que buscava el seu benestar i la garantia dels serveis públics“.

Per contra, el diputat taronja ha afirmat que l’actual Govern “només té l’obsessió de separar Catalunya d’Espanya” i ha lamentat que s’estiguin gastant “quantitats ingents de diners públics en menysprear la democràcia espanyola i de fer una acció exterior contraproduent a els interessos de Catalunya“. “El que sempre uneix als partits separatistes és el intentar trencar l’estat de dret i l’odi contra Espanya“, ha sentenciat Martín Blanco.

Volver a ACTUALIDAD