Actualitat

Sierra a Bargalló: “Dimiteixi ja, un conseller no pot menysprear als seus funcionaris”

by cscatalunya — 8 octubre 2019 @ 17:44
Comparte

La diputada de Cs afirma que "l'obsessió del Govern per la llengua" fa que "es vulnerin els drets dels alumnes" deixant de banda "la qualitat educativa i la pedagogia"

Parlament de Catalunya, dimarts 8 d’octubre de 2019. “Dimiteixi ja, un conseller no pot menysprear als funcionaris“. Així li ha dit la diputada de Ciutadans (Cs) al Parlament de Catalunya, Sonia Sierra, al conseller d’Educació, Josep Bargalló, després que aquest fes unes declaracions faltant al respecte als funcionaris de la comunitat educativa. Sierra ha afirmat que “es nota que Bargalló no trepitja les aules catalanes” perquè “amb una classe plena d’alumnes cap funcionari es pot ‘apalancar’“, fent referència a l’expressió utilitzada pel conseller. Ha apuntat que el conseller “ha faltat greument al respecte dels professors” i ha aconseguit que, en aquest inici de curs, sigui el conseller que ha “batut el rècord de tenir a tota la comunitat educativa enfadada“.

Sierra ha afirmat que “l’obsessió del Govern per la llengua” fa que “es vulnerin els drets dels alumnes” deixant de banda “la qualitat educativa i la pedagogia“. Ha considerat “inacceptable” que una “associació partidista i nacionalista com és Plataforma per la Llengua hagi entrat a les escoles amb enganys“, en relació amb l’estudi que aquesta entitat va realitzar sobre la llengua dels alumnes en els patis de les escoles, i ha apuntat que “els professors tenen dret a fer la seva feina sense que ningú els espiï“.

La diputada taronja ha advertit que l’espionatge de Plataforma per la Llengua “és gravíssim en una democràcia” i ha lamentat que Bargalló “no hagi condemnat aquests fets ni donat suport als alumnes ni als professors“. “Vostè es comporta com un activista més“, ha afirmat i li ha recordat que “ja hauria d’haver dimitit al juliol“, quan van sortir les informacions de l’espionatge.

Volver a ACTUALIDAD