Actualitat

Rodríguez a Capella: “Ja n’hi ha prou d’humiliar els interns tractant amb pedigrí a 7 presos a l’hotel Lledoners”

by cscatalunya — 9 octubre 2019 @ 11:01
Comparte

El diputat de Cs, Matias Alonso, demana Buch, que "si no és capaç de garantir la seguretat pública ha de dimitir", després de les agressions sofertes per periodistes en manifestacions separatistes

Parlament de Catalunya, dimecres 9 d’octubre de 2019. “Ja n’hi ha prou d’humiliar els interns tractant amb pedigrí a 7 presos a l’hotel Lledoners“. Així ho ha dit el diputat de Ciutadans (Cs) al Parlament de Catalunya, Manuel Rodríguez, a la consellera de Justícia, Ester Capella, davant les informacions publicades en mitjans de comunicació sobre el tracte de favor que reben els polítics presos del ‘procés ‘a la presó de Lledoners.

Rodríguez ha dit a Capella que “vostè no és la consellera de turisme” i li ha demanat que “no converteixi les cel·les en apartaments turístics” perquè “és un centre penitenciari on han de conviure els interns en igualtat de drets“. El diputat ha explicat que “tant el govern de Torra com el de Sánchez ho neguen, però la fiscalia ha constatat situacions anòmales a la presó i ha detectat una anormal presència d’autoritats no penitenciàries en el centre“.

El diputat taronja, Matías Alonso, ha demanat al conseller d’Interior, Miquel Buch, que “si no és capaç de garantir la seguretat pública ha de dimitir” després de les agressions sofertes per periodistes en manifestacions separatistes. Alonso ha recordat a Buch que les agressions a periodistes “han estat denunciades per Reporters sense Fronteres” i ha apuntat que “se succeeixen de forma sistemàtica en les manifestacions separatistes“. També ha lamentat que “les crides a la desobediència de Torra” quan es publiqui la sentència del judici del ‘Procés’, “no ens fa ser optimistes” sobre la garantia “dels drets i llibertats” dels ciutadans.

Finalment, el diputat de Cs, Dimas Gragera, després de conèixer-se la presumpta implicació del CESICAT amb l’escamot separatista detingut per l’audiència nacional, ha demanat al conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, que “tanquin aquest ‘CNI’ colpista que només serveix per donar cops d’estat i per posar en dubte la llibertat, la seguretat i la convivència a Catalunya“. Gragera ha afirmat estar “impactat amb les informacions que relacionen a presumptes terroristes amb el Govern” i ha demanat que donin explicacions.

Volver a ACTUALIDAD