Actualitat

Roldán: “Torra està aplanant el camí als radicals separatistes a costa de les llibertats de tots els catalans”

by cscatalunya — 15 octubre 2019 @ 16:20
Comparte

Inés Arrimadas insisteix que Sánchez “es reuneixi amb Albert Rivera” per parlar sobre “com posar fre a la deriva totalitària del Govern”

Barcelona, dimarts 15 d’octubre del 2019. “Torra està de nou aplanant el camí als radicals separatistes a costa dels drets i llibertats de tots els catalans”. Així ho ha dit la portaveu nacional de Ciutadans (Cs) i líder del partit a Catalunya, Lorena Roldán, el dia després d’una jornada marcada pel “caos provocat pels comandos separatistes radicals” arran de conèixer-se la sentència del ‘procés’ i que el president de la Generalitat, Quim Torra, els “defensés”. Això evidència que, “una vegada més, Torra no actua com el president de la Generalitat, sinó com el líder dels comandos separatistes”, ha sentenciat.

Roldán ha fet aquestes declaracions al costat de la portaveu de Cs en el Congrés dels Diputats, Inés Arrimadas, en una “infraestructura essencial per al funcionament de l’Estat” com és l’aeroport del Prat, on ahir es va viure un “setge sense precedents i un intent d’ocupació per part de radicals separatistes” que es “va saldar amb un centenar de vols cancel·lats”. Roldán s’ha preguntat: “Què pensen fer avui, ocupar els hospitals, les escoles o el Parlament?”. I ha advertit que “en cap altre lloc de la Unió Europea seria normal tenir un president de la Generalitat que, en lloc de defensar els ciutadans perjudicats pel caos, es dediqui a defensar-los”.

Davant aquesta situació, la líder de Cs ha destacat la necessitat que hi hagi unió entre els constitucionalistes i ha apel·lat al PSC, qui considera que “actua com a còmplice del separatisme”. Així mateix, ha defensat que Cs “continuarà sent el referent incontestable del constitucionalisme a Catalunya” malgrat “les amenaces” o els atacs a les seves seus. En aquest sentit, ha condemnat el cinquè atac amb pintades a la seu del partit a Barcelona.

Per part seva, Inés Arrimadas, s’ha dirigit al president del Govern d’Espanya en funcions, Pedro Sánchez, a qui li ha tornat a demanar una reunió amb el president del seu partit, Albert Rivera, per “posar fre a la deriva totalitària del govern de la Generalitat”. Des de Cs proposaran “mesures concretes”, com per exemple que “no depengui de la Generalitat el compliment de la pena dels acusats del ‘procés’”.

La portaveu de Cs en el Congrés ha retret al Govern d’Espanya en funcions que “tregui importància” al que succeeix a Catalunya i ha advertit que Ciutadans continuarà sent “la veu de tots aquells catalans que se senten desemparats”.

Volver a ACTUALIDAD