Actualitat

Rivera urgeix a Sánchez a prendre el control perquè es garanteixin les llibertats i l’ordre a Catalunya

by cscatalunya — 17 octubre 2019 @ 08:18
Comparte

El president de Cs afirma que "Torra és un conductor suïcida governant Catalunya" i assenyala que "cal cessar-lo per recuperar la llibertat i la convivència"

Barcelona, dimecres 16 d’octubre de 2019. El president de Ciutadans (Cs), Albert Rivera, ha exigit al president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, al fet que prengui el control de la situació a Catalunya perquè es garanteixi l’ordre i les llibertats. Rivera ho ha demanat en un ‘Encuentro Ciudadano’ celebrat a Barcelona al costat de la líder de Cs a Catalunya i portaveu nacional, Lorena Roldán; la portaveu al Congrés dels Diputats, Inés Arrimadas; i el president de Cs al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa.

El líder de la formació liberal ha anunciat que es reunirà aquesta tarda amb Sánchez a Moncloa davant la situació de violència que s’està vivint a Catalunya, i ha afirmat que “la seguretat nacional és una qüestió d’Estat” i ha recordat que “han d’aparcar els interessos electorals“. En aquest sentit, ha apuntat que demanarà a Sánchez “més efectius perquè ni una sola persona a Catalunya se senti atemorida perquè un país decent no deixa que es sembri la por als carrers“.

Rivera ha advertit a més que “s’ha creat un tsunami de violència que s’ha d’aturar blindant Catalunya” i ha recordat que cal que “el Govern de Sánchez abandoni el sectarisme i s’adoni que els constitucionalistes hem d’anar units“. “Estaré al costat del Govern d’Espanya perquè és el meu país, no perquè sigui Sánchez“, ha apuntat el president de Cs, i ha insistit en la creació d’una taula de treball entre Cs, PSOE i PP per tractar “el problema de convivència” que es viu a Catalunya.

Rivera ha afirmat a més que el president de la Generalitat, Quim Torra, “és un conductor suïcida governant Catalunya” i ha assenyalat que “cal cessar-lo per recuperar el control públic, la llibertat i la convivència“. “Amb Torra no es pot garantir la democràcia a Catalunya“, ha lamentat Rivera, que també ha demanat “pactar com aplicar el 155” perquè “no es pot garantir el control del territori amb un senyor al capdavant dels Mossos que no sabem què els hi ordenarà“.

Previ a l’‘Encuentro Ciudadano’, Rivera ha mantingut una reunió amb la Plataforma d’Afectats pel ‘Procés’, l’associació de joves constitucionalistes S’ha acabat i diferents afiliats de Cs que han estat agredits per separatistes violents en els últims dies. Entre ells es trobava Carmen Silva, qui va haver de ser hospitalitzada després de ser agredida el passat 12 d’octubre a Barcelona per portar un globus amb el cor tribandera.

 

Volver a ACTUALIDAD