Actualitat

Roldán: “El Govern està més pendent del que passa a Waterloo que d’estar al costat dels catalans”

by cscatalunya — 25 octubre 2019 @ 19:15
Comparte

La líder de Cs a Catalunya anuncia que el partit taronja portarà al Parlament una sèrie de mesures per ajudar els afectats per les riuades

Cambrils (Tarragona), divendres 25 d’octubre de 2019. “El Govern està més pendent del que passa a Waterloo que d’estar al costat dels catalans“. Així ho ha dit la portaveu nacional de Ciutadans (Cs) i al Parlament de Catalunya, Lorena Roldán, després de visitar diverses de les poblacions afectades a la província de Tarragona per les fortes riuades. Roldán ha afirmat que “fa molt que la legislatura està esgotada” perquè estem davant “d’un govern fallit” i ha lamentat que el president de la Generalitat, Quim Torra, i el seu executiu “no impulsi lleis ni treballi per les necessitats reals dels catalans“.

Roldán ha apuntat que “Torra no té legitimitat per continuar sent president” després de veure “la seva vergonyosa actitud donant les gràcies a les persones que han sembrat el caos a Catalunya, fins i tot anant-se amb elles a tallar carreteres“. Li ha demanat que “faci un pas al costat i deixi pas als que realment volem treballar pels catalans en comptes de pel ‘procés’” i ha apuntat que “Torra és incompatible amb la convivència“.

La portaveu taronja ha fet una crida al govern de Pedro Sánchez perquè “no poden seguir fent com si no passés res a Catalunya quan hi ha hagut greus disturbis i agressions a policies“. “Demanem a Sánchez que protegeixi els catalans i que garanteixi la convivència i la seguretat dels catalans“, ha afegit Roldán. També ha demanat al president en funcions que “apliqui la constitució per cessar a Torra perquè es pugui començar una nova etapa de convivència a Catalunya“.

D’altra banda, la líder de Cs a Catalunya ha anunciat que la formació taronja portarà al Parlament de Catalunya un seguit de mesures per ajudar els afectats per les riuades i millorar la prevenció de cara a futurs temporals. Roldán ha explicat que instaran l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) “a que es faci càrrec del manteniment de les rieres i així per reduir al mínim els danys si es torna a produir un altre temporal“. També ha assenyalat que s’instarà la Generalitat a donar ajudes i indemnitzacions als afectats que han patit danys materials o personals. Ha finalitzat agraint la feina dels serveis d’emergències i ha apuntat que “el més urgent és atendre els afectats i ajudar a recuperar la normalitat en els municipis afectats“.

Volver a ACTUALIDAD