Actualitat

Carrizosa a Duque: “Ha de donar suport als drets i les llibertats d’aquells que pensen diferent i volen exercir el seu dret d’anar a classe”

by cscatalunya — 30 octubre 2019 @ 17:31
Comparte

El president del grup de Cs anuncia que el partit taronja presentarà mesures al Parlament per evitar el "bullying ideològic" a les universitats i que els rectors donin explicacions

Barcelona, dimecres 30 d’octubre de 2019. “El ministre Ciència, Innovació i Universitats, Pedro Duque, ha de donar suport als drets i les llibertats d’aquells que pensen diferent i volen exercir el seu dret d’anar a classe“. Així ho ha dit el president del grup de Ciutadans (Cs) al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, davant les declaracions del ministre després de la publicació d’un manifest dels rectors de les universitats públiques catalanes en contra de la sentència del Tribunal Suprem i el bloqueig de les facultats per part d’encaputxats els últims dies. Carrizosa ha lamentat el manifest dels rectors “contra l’estat de dret i que dóna suport a un moviment que no respecta les normes amb les quals es regeix la democràcia“.

Ha explicat que “els mateixos encaputxats que calen foc a la ciutat de Barcelona i que amenacen i coaccionen als que volen viure amb normalitat” també “omplen els campus universitaris d’odi i repressió contra els que pensen diferent“. Carrizosa ha considerat que l’actitud de les universitats “ha de ser de clar rebuig contra els que volen imposar” i ha mostrat el seu suport “a tots els joves valents que no van voler acceptar la imposició d’una minoria” que els impedia l’accés a les classes. Carrizosa també s’ha dirigit als 800 professors que han signat un manifest desmarcant-se del comunicat dels rectors recordant que aquests demanen “llibertat d’expressió, ideològica i de pensament en les universitats” i que aquestes no es converteixin “en el camp de batalla de els totalitaris“.

El president del grup de Cs ha anunciat que el partit taronja presentarà mesures al Parlament per evitar el “bullying ideolígico” a les universitats perquè “si algun alumne se sent amenaçat o violentat, té dret que l’Estat li garanteixi l’exercici de les seves drets trucant als Mossos“. També ha anunciat que demanaran la compareixença dels set rectors de les universitats catalanes “perquè expliquin l’adhesió a un manifest ideològic quan la pluralitat dels alumnes i els professors és diferent” i també per conèixer “les concessions que estan efectuant cap als quals fan xantatge amb violència i barricades“.

Volver a ACTUALIDAD