Actualitat

Ciutadans aconsegueix que la DGAIA hagi de millorar el seu control i transparència en la concessió d’ajudes i subvencions

by cscatalunya — 30 octubre 2019 @ 17:30
Comparte

El diputat Martín Pachamé afirma que el "demolidor informe" de la Sindicatura de Comptes sobre la DGAIA "demostra que hi havia indulgència i que la direcció no complia amb la legislació vigent"

Parlament de Catalunya, dimecres 30 d’octubre de 2019. Ciutadans (Cs) ha aconseguit en la comissió de Treball, Afers Socials i Famílies del Parlament de Catalunya que s’aprovi una proposta de resolució perquè la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) hagi de millorar el seu control i transparència en la concessió d’ajudes i subvencions. El diputat taronja, Martín Pachamé, ha afirmat que el “demolidor informe” presentat per la Sindicatura de Comptes on s’exposaven diferents irregularitats en la gestió de la DGAIA “demostra que hi havia indulgència i que la direcció no complia amb la legislació vigent“.

Pachamé ha explicat que l’informe “posava en evidència defectes de forma clara i contundent” en els càlculs en l’atorgament de subvencions, en els criteris d’atorgament dels ajuts o en l’excés dels terminis marcats per la reglamentació, entre d’altres problemes. “Es demostrava que la DGAIA actuava de forma arbitrària“, ha apuntat el diputat i ha afegit que “no podem deixar passar l’oportunitat d’afegir més control i transparència en la Direcció quan s’han demostrat reiterades incidències en la seva gestió“.

La proposta de Cs demana al Govern exigir a la DGAIA redactar de forma clara les bases per accedir a ajudes i subvencions i que aquestes mateixes bases es compleixin, entre d’altres elements de millora. El text s’ha aprovat tot i que els partits del Govern, JxCAT i ERC, no han volgut donar el seu suport. Pachamé ha afegit que “hi ha grups que s’omplen la boca de diàleg, però quan es porta una proposta amb elements de millora veiem que tenen una actitud infantil“.

Finalment, la portaveu d’Afers Socials de Cs, Noemí de la Calle, ha recordat que “encara està pendent de licitar el contracte per realitzar l’auditoria externa de la DGAIA” que es va aprovar en una moció presentada per Cs abans de l’estiu i afirma que “el que li passa al Govern és que té por que s’aixequin les catifes i es desvetllin les possibles corrupteles a la DGAIA“.

Volver a ACTUALIDAD