Actualitat

De la Calle: “El govern no pot fer el que li doni la gana amb els diners públics sense que se’ls acusi de frau i malversació”

by cscatalunya — 12 novembre 2019 @ 17:10
Comparte

La diputada taronja lamenta que els grups separatistes s'hagin negat a condemnar la malversació en fons socials per al referèndum il·legal de l'1-O

Parlament de Catalunya, dimarts 12 de novembre de 2019. “El govern no pot fer el que li doni la gana amb els diners públics sense que se’ls acusi de frau i malversació“. Així ho ha dit la portaveu de Ciutadans (Cs) en Treball, Afers Socials i Famílies al Parlament de Catalunya, Noemí de la Calle, al defensar una moció sobre la inversió en polítiques socials de la Generalitat que condemna la malversació de fons socials desviats per al referèndum il·legal de l’1-O. De la Calle ha apuntat que “en èpoques difícils el que cal fer és prioritzar” però en canvi “els diferents governs es van dedicar a saquejar les arques públiques amb el 3% i quan va arribar la crisi es van dedicar a retallar en sanitat, educació i polítiques socials“.

La diputada ha apuntat que per tapar les retallades “van pujar l’aposta pel nacionalisme i van tapar totes les seves malifetes amb una enorme estelada” i ha lamentat que, en tot aquest temps, “ERC hagi après de l’antiga Convergència fent tot un màster en malversació“. “Els que van malversar els diners dels fons socials són els alumnes avantatjats de Jordi Pujol“, ha sentenciat i ha assenyalat que “és una falta de respecte anomenar com a ‘presos polítics’ als que han malversar fons socials per a fins il·legals“.

De la Calle ha lamentat que els grups separatistes s’hagin negat a condemnar la malversació de el Govern en fons socials per a l’1-O, i ha celebrat que el Parlament hagi aprovat “lluitar activament contra la corrupció, que es compleixi l’auditoria sobre la gestió de la DGIA i que el Govern es comprometi a no malversar de nou“. La portaveu ha explicat que “els poders públics s’han de regir pel que marca la llei, ja que si no estaríem davant d’una tirania” i ha afirmat que “els polítics han d’entendre que quan accedeixen a un càrrec no tenen a la seva disposició el diners públics per fer els que els doni la gana“, ja sigui “engreixar els seus comptes a Andorra, imprimir paperetes per a un referèndum il·legal o finançar un cop a la democràcia“.

Volver a ACTUALIDAD