Actualitat

Lorena Roldán, sobre la moció de la CUP: “Torrent ha consumat un delicte de desobediència”

by cscatalunya — 12 novembre 2019 @ 17:28
Comparte

La líder de Cs a Catalunya anuncia que el seu partit denunciarà Torrent davant la Fiscalia per no suspendre la moció de la CUP malgrat els avisos del TC

Parlament de Catalunya, dimarts 12 de novembre del 2019. “Avui Torrent ha consumat un delicte de desobediència”. Així ho ha dit la líder de Ciutadans (Cs) a Catalunya i portaveu nacional del partit, Lorena Roldán, després que el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, hagi permès que es debati durant el ple la moció de la CUP sobre l’autodeterminació, malgrat els “reiterats” avisos del Tribunal Constitucional (TC).

En declaracions als mitjans de comunicació, Roldán ha criticat que Torrent decidís avançar l’ordre del dia del ple de “manera unilateral” i sense donar cap explicació. Segons la líder de Cs, ho va fer perquè no coincidís la reunió del TC que abordaria la suspensió de la moció de la CUP amb el debat d’aquesta. “Avui hem assistit a una altra maniobra indignant per part de Torrent, que utilitza el Parlament com si fos el ‘cortijo’ del separatisme”, ha manifestat.

En aquest sentit, Roldán ha anunciat que Ciutadans presentarà una denúncia davant la Fiscalia per l’actuació del president de la cambra catalana i ha assegurat que des del seu partit continuaran “defensant els interessos de tots els catalans” i no permetran que continuïn “vulnerant els seus drets”.

Per acabar, la líder de Cs a Catalunya s’ha referit a la querella que interposarà la Fiscalia contra el conseller d’Interior, Miquel Buch, per “utilitzar els Mossos” i contractar un agent perquè “fes d’escorta d’un fugit de la Justícia”, referint-se a Carles Puigdemont. “Els Mossos estan per protegir els ciutadans i no per protegir a fugits”, ha conclòs.

Volver a ACTUALIDAD