Actualitat

Martín Blanco: “Torra està més còmode atiant la violència dels CDR que complint les seves obligacions com a president”

by cscatalunya — 19 novembre 2019 @ 13:34
Comparte

Cs presenta una comissió d’investigació sobre la relació de Torra amb els CDR detinguts per presumpte terrorisme perquè el president “doni la cara i deixi d’amagar-se”

Parlament de Catalunya, dimarts 19 de novembre de 2019. “Torra està més còmode atiant la violència dels CDR que complint les seves obligacions com a president”. Així ho ha dit el diputat de Ciutadans (Cs), Nacho Martín Blanco, després de que ahir es celebrés el judici per desobediència contra el president de la Generalitat, Quim Torra. Martín Blanco ha afirmat que Torra “no pot continuar ni un minut més al capdavant de la Generalitat” i li ha demanat que convoqui ja eleccions perquè es “una autentica vergonya que els catalans tinguem un president a la banqueta dels acusats”. “Vam veure a Torra declarar no per defensar drets com ell deia, sinó per haver menyspreat el drets dels catalans a tenir unes institucions neutrals”, ha apuntat.

Martín Blanco ha considerat “esperpèntic” que ahir Torra “es dediqués a desacreditar el poder judicial i les institucions polítiques” i ha afirmat que es “indigne d’un president fer burla al nostre sistema de drets y llibertats”. Ha lamentat que “Torra va aconseguir posar-se en ridícul i en una situació que els ciutadans no es mereixen” i ha considerat una degradació “sense precedents” del càrrec de president.

A més, el diputat ha explicat que Cs ha presentat una comissió d’investigació sobre la relació de Torra amb els CDR detinguts per presumpte terrorisme perquè el president “doni la cara i deixi d’amagar-se” i ha considerat que “aquestes notícies degraden encara més la vida política”. Martín Blanco ha senyalat que “la obligació com a principal grup del Parlament es demanar que es donin les explicacions” i ha demanat a Torra que no faci com a la moció de censura on “es va amagar”. “Torra ens té acostumats a una actitud que no mereix el seu càrrec quan etziba la violència als carrers o se l’implica amb els CDR detinguts”, ha finalitzat el diputat.

Volver a ACTUALIDAD