Actualitat

Castel: “Per a Ciutadans destinar un sol euro a fins il·legals només té un nom: corrupció”

by cscatalunya — 21 novembre 2019 @ 10:28
Comparte

Sierra: "És inconcebible que s'utilitzi un compte oficial de twitter de la Generalitat per fer propaganda d'un llibre que recull articles supremacistes i racistes de Torra"

Parlament de Catalunya, dimecres 20 de novembre de 2019. “Per a Ciutadans destinar un sol euro a fins il·legals només té un nom: corrupció”, així ho ha afirmat el diputat de la formació liberal Jean Castel, en la sessió d’avui de la Comissió d’Afers Institucionals de Parlament de Catalunya. Castel ha recordat que la sentència del judici del ‘procés’ dictada pel Tribunal Suprem acredita que es van destinar recursos públics a fins il·legals per finançar un cop a la democràcia a Catalunya. És per això que ha reclamat “responsabilitat” als partits polítics de manera que es garanteixi “transparència” en l’ús de diners públics que perceben.

Castel ha assenyalat “el sorprenent domini de la tècnica de l’embolic d’algunes entitats separatistes per emmascarar il·legalitats”. I ha proposat que en el termini màxim de 6 mesos la Sindicatura de Comptes porti a terme “una fiscalització per determinar si s’han destinat subvencions públiques dels grups parlamentaris a preparar o organitzar l’1-O”.  El diputat de Cs ha lamentat que els grups separatistes s’hagin negat a que es fiscalitzin les subvencions que reben.

També en la sessió d’avui de la Comissió d’Afers Institucionals la diputada de Ciutadans, Sonia Sierra, ha demanat que el Govern faci un ús adequat dels perfils de twitter. Sierra ho ha dit després de denunciar que s’hagi utilitzat un compte oficial de la Generalitat per promocionar un llibre de el president de la Generalitat que recull “articles de contingut xenòfob i racista”. La diputada de la formació taronja ha qualificat  “d’inconcebible” l’ús de comptes oficials per fer propaganda d’uns articles amb un clar contingut anti immigració i supremacista i ha criticat que s’utilitzin els comptes oficials per promocionar activitats privades tant del president com dels consellers .

Volver a ACTUALIDAD