Actualitat

Gragera: “El mateix Govern que se salta constantment la llei no té credibilitat per impulsar el projecte de l’IdentiCAT”

by cscatalunya — 21 novembre 2019 @ 10:25
Comparte

El diputat taronja apunta que la iniciativa "suposa una duplicitat amb altres identitats digitals que sí que tenen un marc legal definit"

Parlament de Catalunya, 19 de novembre de 2019. “El mateix Govern que se salta constantment la llei no té credibilitat per impulsar el projecte de l’IdentiCAT“. Així ho ha dit el diputat de Ciutadans (Cs) al Parlament de Catalunya, Dimas Gragera, en la comissió de Polítiques Digitals i Administració Pública al defensar una proposta de resolució sobre el projecte IdentiCAT. Gragera ha afirmat que “el desenvolupament de el projecte presenta problemes de legalitat, eficiència i credibilitat” quan el conseller, Jordi Puigneró, “diu literalment que el seu últim és la creació d’una república digital“.

El diputat taronja ha apuntat que la iniciativa “suposa una duplicitat amb altres identitats digitals que sí que tenen un marc legal definit” com són el DNI electrònic o la signatura amb certificats digitals i ha recordat que “el Govern ja es troba immers en corrupteles i situacions judicials encara sense aclarir” per les seves accions en el terreny digital. “Són els mateixos que van posar en perill les dades personals de milions de catalans per al referèndum il·legal de l’1-O“, ha assenyalat i ha apuntat que, amb aquests precedents, és “lògic posar sota sospita” totes les iniciatives que depenguin d’aquest departament de la Generalitat.

Gragera ha finalitzat explicant que “per desenvolupar projectes d’aquest tipus cal que l’administració es doti de credibilitat i confiança perquè els ciutadans operin i dipositin la seva confiança en ell“. La proposta de Cs, rebutjada pels grups separatistes, proposava paralitzar el projecte i destinar els seus recursos a fins socials, que els projectes tecnològics siguin en favor dels ciutadans i no en contra seva i que no es desenvolupin mesures que es puguin convertir en eines d’assenyalament ideològic com IdentiCAT.

Volver a ACTUALIDAD