Actualitat

Navarro: “És imprescindible i urgent que es garanteixi el suport a les persones amb TEA davant els impagaments de la Generalitat”

by cscatalunya — 21 novembre 2019 @ 10:30
Comparte

La diputada celebra que el Parlament aprovi les propostes de Cs per implementar un programa d'inserció laboral i augmentar el nombre de pisos tutelats per a persones amb TEA

Parlament de Catalunya, dimecres 20 de novembre de 2019. “És imprescindible i urgent que es garanteixi el suport a les persones amb TEA davant els impagaments de la Generalitat“. Així ho ha dit la diputada de Ciutadans (Cs) al Parlament de Catalunya, Blanca Navarro, a la comissió de Treball, Afers Socials i Famílies al presentar diverses propostes de resolució sobre la millora de l’atenció i els serveis socials per a les persones amb trastorn de l’espectre autista (TEA). Navarro ha explicat que en l’actualitat “hi ha associacions de famílies de persones amb TEA que s’han d’organitzar per donar-se a si mateixes serveis que la xarxa pública no proporciona” i ha considerat que la situació és “recurrent i inadmissible” per culpa dels retards en els pagaments de la Generalitat a les associacions que assisteixen als afectats.

La diputada ha exemplificat que, en l’actualitat, els centres de rehabilitació o clubs socials “se’ls han de pagar les famílies de les seves butxaques” i ha denunciat “la precarietat que provoca la manca de recursos“. A més, Navarro ha afirmat que “els ciutadans tenen dret a accedir als tractaments independentment del territori on visquin, especialment als nens entre 0 i 6 anys“, i ha recordat que en l’actualitat “les diferències en temps d’espera i freqüència de les visites en diferents territoris són abismals“. “És responsabilitat del Departament d’Afers Socials garantir que totes les persones amb TEA que tinguin una necessitat puguin accedir a tractament visquin on visquin“, ha sentenciat.

Navarro ha celebrat que el Parlament hagi aprovat les propostes de Cs perquè el Govern, en menys de 6 mesos, implementi un programa d’inserció laboral i que augmenti el nombre de pisos tutelats, i així millorar l’autonomia, per a persones amb TEA. També s’ha aprovat que es garanteixi l’accés a usuaris i famílies de 0 a 6 anys i que es defineixin programes d’atenció integral per a persones amb TEA als Centres de Detecció i Atenció Precoç (CDIAP), a més de facilitar la formació als professionals que treballen en aquests centres a les especificitats de l’TEA.

Volver a ACTUALIDAD