Actualitat

Roldán: “Torra està moralment inhabilitat per ser president dels catalans i ara també ho pot estar judicialment”

by cscatalunya — 21 novembre 2019 @ 21:02
Comparte

La líder de Cs defensa un pacte a Catalunya amb partits constitucionalistes “per posar fi al projecte fallit del separatisme”

Parlament de Catalunya, dijous 21 de novembre de 2019. Torra està moralment inhabilitat per ser president dels catalans i ara també ho pot estar judicialment”. Així ho ha dit la líder de Ciutadans (Cs) a Catalunya i portaveu nacional del partit, Lorena Roldán, a l’espera de que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) dicti sentència contra el president de la Generalitat, Quim Torra, per negar-se a retirar propaganda separatista del Palau de la Generalitat. Roldán ha criticat que Torra porti mesos “amenaçant a repetir el cop del 2017”, no hagi condemnat “la violència que ha sofert Catalunya les últimes setmanes” i hagi estat “assenyalat pels detinguts per ser sospitosos de terrorisme”.

Per a líder de Cs a Catalunya, Torra no pot seguir ni un dia més al capdavant del Govern de la Generalitat” perquè “el projecte dels independentistes ha fracassat”. I ha afegit que és “urgent” que els constitucionalistes arribin a un acord “per parar els peus al desafiament de l’independentisme” i defensar “la llibertat i la seguretat que s’ha posat en risc en els últims temps”.

La portaveu taronja ha fet aquestes declaracions després de reunir-se amb representants del Partit Popular al Parlament per establir les bases d’“un futur pacte constitucionalista per Catalunya”. Es tracta d’“una oportunitat d’or”per anar de la mà i “parar els peus als abusos dels independentistes, acabar amb l’etapa negra del procés i posar fi al projecte fallit del separatisme”. Roldán confia en que els socialistes també “vulguin anar de la mà” per “defensar interessos comuns pensant en el benestar dels catalans”.

Sobre les negociacions per a la investidura del president del govern, Roldán ha lamentat que Pedro Sánchez “de nou s’equivoqui de socis i deixi el futur de 47 milions d’espanyols en mans dels que no tenen un altre projecte que liquidar Espanya”. Per això, ha insistit en que busqui “altres alternatives amb PP, PSOE i Cs que donin estabilitat i treguin a Espanya del bloqueig”.

Volver a ACTUALIDAD