Actualitat

Martín Blanco: “És surrealista i indignant que el futur d’Espanya caigui en mans de qui ha donat un cop”

by cscatalunya — 25 novembre 2019 @ 12:34
Comparte

El diputat de Cs considera que la taula de diàleg del Govern és un “menyspreu a les institucions” i un “exhibicionisme” de Torra

Mataró, dissabte 23 de novembre de 2019. “És surrealista i indignant que el futur d’Espanya caigui en mans de qui ha donat un cop”. Així ho ha dit el diputat de Ciutadans (Cs) en el Parlament de Catalunya, Nacho Martín Blanco, després de conèixer-se que una de les persones clau en les negociacions per formar govern a Espanya és Josep Maria Jové, d’ERC i investigat per la celebració de l’1-O. “Sánchez pretén posar en mans de partits separatistes i populistes el govern d’Espanya”, quan són “els que volen trencar el marc constitucional” ha sentenciat.

Martín Blanco també ha parlat del líder de Podemos, Pablo Iglesias, i ha assegurat que “un senyor que parla de referèndums d’autodeterminació no és el més indicat per ser vicepresident d’Espanya”. I ha afegit que “el que fa quatre dies generava malsons a Sánchez i ara li genera somnis fantàstics, ens continua semblant un malson”.

Pel portaveu taronja, la taula de diàleg que proposa el Govern és un “menyspreu a les institucions” i un “exhibicionisme” del president de la Generalitat, Quim Torra, per crear “una taula de partits per parlar de secessió i d’un estat opressor que és Espanya”. “Mai ho acceptarem” ha dit.

Martín Blanco també ha criticat que “el partit socialista es posi de part dels nacionalistes i dels populistes” i expulsi a la Policia Nacional de la prefectura de la Via Laietana de Barcelona. Ha volgut mostrar el seu suport a totes les forces i cossos de seguretat que estan patint a Catalunya “una pressió asfixiant per part dels violents, dels CDR i dels qui els hi donen suport institucional”.

El diputat taronja ha recordat el paper de Cs en la seva voluntat d’aconseguir “un pacte constitucionalista per a Catalunya”, amb el PP i el PSC, per “oposar-se als que volen liquidar el nostre estat de dret i la nostra Constitució”. Aquest acord entre constitucionalistes pretén “posar por damunt de tot l’agenda social” i proposa, entre altres iniciatives, una llei electoral “respectuosa”, una “televisió pública de tots que no sigui de propaganda separatista” i “una educació de qualitat trilingüe que no adoctrini”.

Volver a ACTUALIDAD