Actualitat

Lorena Roldán: “Tornarem a veure amb vergonya la vulneració dels drets i llibertats dels catalans”

by cscatalunya — 26 novembre 2019 @ 14:50
Comparte

La portaveu nacional de Cs apel·la a la “responsabilitat” de Sánchez i li demana que “no permeti que els nacionalistes decideixin sobre el futur de 47 milions d'espanyols”

Parlament de Catalunya, dimarts 26 de novembre del 2019. “De nou, avui veurem amb vergonya la vulneració dels drets i llibertats dels catalans per part dels partits separatistes”. Així ho ha dit la líder de Ciutadans (Cs) a Catalunya i portaveu nacional del partit, Lorena Roldán, en referència a la proposta de resolució que els partits independentistes volen debatre en el ple de la cambra catalana i que suposa “seguir amb el cop que vivim el 2017”, com ha advertit el mateix Tribunal Constitucional (TC).

En una roda de premsa, Roldán ha anunciat que des de Cs han presentat un escrit de reconsideració perquè aquesta iniciativa no es debati en el ple i ha advertit al president de la cambra, Roger Torrent, que “si torna a col·locar al Parlament al marge de la legalitat, ens veurem obligats a posar aquests fets en coneixement de la Fiscalia”. Així mateix, li ha recordat que “aquesta pel·lícula ja l’hem vist” amb l’anterior presidenta, Carme Forcadell. “Saben que poden acabar de dues maneres: o com va acabar Forcadell o com va acabar Puigdemont, fugit de la Justícia”, ha sentenciat.

Roldán ha defensat que, mentre els partits independentistes presenten aquesta proposta, des de Cs es vol “donar resposta als problemes que patim a Catalunya”, com l’economia o l’educació.

D’altra banda, la també portaveu nacional de Cs s’ha referit a les negociacions de Pedro Sánchez per formar govern. Considera que “els espanyols no ens mereixem aquest govern de malson” format per “ministres que parlen de presos polítics i amb un vicepresident com Pablo Iglesias”. En aquest sentit, ha apel·lat a la “responsabilitat” de Sánchez, a qui ha recordat que encara “és a temps de sumar una majoria àmplia per tirar endavant reformes que Espanya necessita”. “Li demanem que rectifiqui i que no torni a permetre que els nacionalistes decideixin sobre el futur de 47 milions d’espanyols”, ha conclòs.

Volver a ACTUALIDAD