Actualitat

Pachamé: “El Govern de la Generalitat ha contribuït a generar un clima contrari a les inversions empresarials”

by cscatalunya — 26 novembre 2019 @ 23:50
Comparte

Cs insta al Govern a presentar una demanda de responsabilitat civil contra els convocants de les manifestacions que van acabar amb greus incidents

Parlament de Catalunya, dimarts 26 de novembre del 2019. “El Govern de la Generalitat ha contribuït a generar un clima contrari a les inversions empresarials”. Així ho ha afirmat el diputat de Ciutadans (Cs), Martí Pachamé, durant la seva intervenció en el ple del Parlament en la qual ha defensat una moció sobre l’increment de la desocupació i la desacceleració de l’activitat econòmica a Catalunya. Pachamé ha recordat que el creixement econòmic i les inversions empresarials requereixen “d’estabilitat i seguretat” i ha assenyalat que això no succeeix a Catalunya des d’octubre del 2017.

El diputat de la formació liberal ha recriminat que representants del Govern hagin fet declaracions “d’independència o barbàrie” o que el President de la Generalitat hagi sortit a tallar carreteres.  “Aquest tipus d’accions tenen un cost de milions d’euros per a l’economia catalana i espanyola”, ha lamentat.

Durant la seva intervenció, el diputat de Cs ha reclamat tant al President com al Vicepresident de la Generalitat “una condemna expressa de les accions violentes, els atacs vandàlics, els talls de carretera, el boicot a les empreses i els atacs als Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat”. I ha reclamat al Govern de la Generalitat que presenti “una demanda per responsabilitat civil contra els convocants de les manifestacions celebrades a l’octubre i novembre d’aquest any que van acabar amb greus incidents” perquè assumeixin el cost de danys i perjudicis soferts pels comerciants, propietaris de locals i paguin també les pèrdues ocasionades al sector de la restauració i hostaleria.

Finalment, el diputat de la formació taronja ha plantejat mesures de suport al comerç i al turisme, a la indústria o de millora de la formació i del mercat laboral.

Volver a ACTUALIDAD