Actualitat

Soler: “Vostès miren a una altra banda perquè no volen una universitat lliure, sinó polititzada i independentista”

by cscatalunya — 26 novembre 2019 @ 16:50
Comparte

El diputat de Cs recorda que “la JEC ha confirmat que els rectors van vulnerar la llei” al demanar l’autodeterminació en període electoral

Parlament de Catalunya, dimarts 26 de novembre de 2019“Vostès miren a una altra banda perquè no volen una universitat lliure, sinó polititzada i independentista”. Així ho ha dit el diputat de Ciutadans (Cs), Jorge Soler, en la seva defensa de la moció “sobre el tancament de les universitats imposat pels violents” després dels últims episodis “d’amenaces, insults, piquets i xantatges” en els campus universitaris catalans.

Soler ha defensat els estudiants que “estan pagant les matrícules més cares”  i que volen anar a classe però que es troben amb “quatre covards amb cara tapada” a les portes de les universitats. Ha denunciat que els joves han de patir “violència, coaccions i insults” per no ser independentistes. El diputat de Cs ha qüestionat si “aquests són els valors que volen a la universitat”, és a dir, “la imposició de les idees per damunt de les llibertats”“La llibertat és un dret imprescindible però és violat com a dret fonamental” ha sentenciat.

El diputat taronja també ha recordat que “la JEC (Junta Electoral Central) ha confirmat que els rectors van vulnerar la llei” al demanar en un manifest l’autodeterminació i l’amnistia dels presos del procés en període electoral. La moció que ha estat rebutjada pel ple del Parlament reprova a la consellera d’Empresa i Coneixement, Maria Àngels Chacón, “per la seva inacció deliberada davant els greus esdeveniments” que han ocorregut a les universitats catalanes i exigeix la seva dimissió.

Volver a ACTUALIDAD