Actualitat

De la Calle a Budó: “De què els serveix a les víctimes de violència masclista les promeses si després no es materialitzen en fets”

by cscatalunya — 27 novembre 2019 @ 15:34
Comparte

La diputada de Cs insta al Govern al desplegament d’“Unitats de Valoració Forense Integral” tal com estableix la Llei estatal contra la violència de gènere

Parlament de Catalunya, dimecres 27 de novembre de 2019. “De què els serveix a les víctimes de violència masclista les promeses si després no es materialitzen en fets”. Així li ho ha dit la diputada de Ciutadans (Cs), Noemí de la Calle, a la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ja que, segons les dades del Consejo General del Poder Judicial (CGPJ), “Catalunya és la comunitat amb el percentatge més baix en concessió d’ordres de protecció a víctimes de violència masclista”. “Només un 48% de les peticions es concedeixen, dada que contrasta amb el 91% de La Rioja o el 85% de Balears”, el que demostra, segons la diputada taronja, que “no és un exemple d’èxit”.

De la Calle ha instat al Govern al desplegament d’“Unitats de Valoració Forense Integral” tal com estableix la Llei estatal contra la violència de gènere perquè és “una mesura que pot millorar la protecció de les víctimes i evitar en moltes ocasions els assassinats”. La diputada de Cs ha explicat que aquestes unitats formades per “equips multidisciplinaris de psicòlegs, treballadors socials i metges forenses” ajuden els jutges a prendre les mesures de protecció més adequades. I ha assegurat que “Catalunya porta 14 anys de retard” des que es va aprovar aquesta llei. “Aquest Govern no ha fet els deures, com sí han fet altres Comunitats Autònomes” ha sentenciat.

Volver a ACTUALIDAD