Actualitat

Alonso a Buch: “Tenen una caça de bruixes contra els agents que se l’han jugat”

by cscatalunya — 4 desembre 2019 @ 23:42
Comparte

El diputat denuncia que el cos de Mossos "fa massa temps que estan en condicions precàries, no només en recursos humans, sinó també en materials"

Parlament de Catalunya, dimecres 4 de desembre de 2019. “Tenen una caça de bruixes contra els agents que se l’han jugat“. Així li ha dit el diputat de Ciutadans (Cs) al Parlament de Catalunya, Matías Alonso, al conseller d’Interior, Miquel Buch, en la compareixença a la comissió d’Interior per parlar dels greus disturbis a Catalunya durant el passat mes de octubre. Alonso ha donat “tot el suport i agraïment per part de Cs als agents dels Mossos” i ha demanat a Buch que no presenti la creació d’una comissió d’investigació sobre les actuacions policials durant els aldarulls perquè seria “una irresponsabilitat“.

El diputat taronja ha afirmat que a l’octubre “es van produir greus atemptats contra la seguretat pública, quan la seguretat és imprescindible perquè els ciutadans gaudeixin en llibertat dels seus drets” i ha recordat que es tractava de “grups violents molt organitzats que van atacar de forma sistemàtica la seguretat pública amb intenció de ferir als agents desplegats“.

Alonso ha denunciat que el cos de Mossos “fa massa temps que estan en condicions precàries, no només en recursos humans, sinó també en materials” i ha assenyalat que “hi ha una manca evident de recursos per combatre les accions violentes, posant-se en risc la integritat física dels agents participants de ARRO i BRIMO“. El diputat ha afirmat “compartir la preocupació per la falta d’eines” que també manifesten els sindicats i ha recordat que “el mateix president Torra va fer una crida a la mobilització de forma reiterada per una sentència que condemnava els que van donar un cop a la democràcia“.

Volver a ACTUALIDAD