Actualitat

Roldán Sánchez: “Rectifiqui, triï un govern que no depengui dels nacionalistes que trepitgen els drets dels catalans”

by cscatalunya — 5 desembre 2019 @ 17:44
Comparte

La líder de Cs a Catalunya afirma que "la corrupció és l'estat natural dels polítics independentistes" perquè "quan no declaren per desobediència, ho fan per corrupció"

Barcelona, dijous 5 de desembre de 2019. “Demano a Pedro Sánchez que rectifiqui i que triï un govern que no depengui dels nacionalistes que trepitgen els drets dels catalans“. Així ho ha dit la líder de Ciutadans (Cs) a Catalunya i senadora, Lorena Roldán, al valorar la decisió del Tribunal Constitucional (TC) que torna a donar la raó a Cs sobre que el president de Parlament, Roger Torrent, va vulnerar els drets dels catalans a l’admetre a tràmit una moció que reiterava l’autodeterminació. Roldán ha demanat al president en funcions, Pedro Sánchez, que “prengui nota del dictamen del TC on s’afirma que Torrent insisteix en la via de la desobediència” i ha titllat de “mala idea” intentar formar govern amb el suport d’ERC.

La líder taronja ha afirmat que la sentència confirma “el que ja sabíem, i és que s’utilitza la presidència del Parlament a el servei del separatisme per trepitjar els drets dels ciutadans“. Per això, ha demanat a Sánchez trencar les negociacions amb ERC i explorar “el pacte de 221 diputats constitucionalistes que ofereix Cs“. Roldán ha considerat que “Torrent ha pres el relleu a Forcadell desprestigiant les institucions catalanes i situat a Parlament fora de la legalitat” i ha anunciat que Cs “presentarà una queixa formal perquè es deixin de trepitjar els drets dels catalans i que no utilitzin la cambra com si fos el seu ‘cortijo’“.

Roldán també ha afirmat que “la corrupció és l’estat natural dels polítics independentistes” perquè “quan no declaren per desobediència, ho fan per corrupció” i ha lamentat que “cada matí els catalans s’aixequi amb un nou cas de corrupció a la Generalitat“, en relació al procediment obert per l’Audiència Nacional d’investigar una nova via en el ‘cas 3%’ i la recent investigació de Laura Borràs. La diputada ha titllat la situació “d’indignant” i ha criticat que el president Torra “no doni explicacions ni cessament als imputats per corrupció“.

Volem tancar l’etapa negra del ‘Procés i de l”3%‘”, ha assenyalat Roldán i ha anunciat que la formació liberal demanarà la celebració d’un ple monogràfic a la cambra catalana sobre corrupció i el mal ús de diners públics per “buscar solucions i acabar amb la infinitat de casos que estan dilapidant les institucions“. Ha afirmat que “els catalans no es mereixen aquesta situació” i ha remarcat la necessitat “d’un govern amb les mans netes“.

Volver a ACTUALIDAD