Actualitat

Cs aconsegueix que les dones amb discapacitat funcional auditiva puguin tenir un intèrpret de llengua de signes en el moment del part

by cscatalunya — 10 desembre 2019 @ 18:33
Comparte

La Comissió d'Igualtat de Parlament aprova instar el Govern a garantir la presència d'un intèrpret perquè les dones amb discapacitat auditiva visquin el part amb la major naturalitat, sense pors ni estrès.

Parlament de Catalunya, dimarts 10 de desembre del 2019. Ciutadans (Cs) ha aconseguit que la Comissió d’Igualtat del Parlament aprovi la seva proposta perquè les dones amb discapacitat funcional auditiva puguin tenir garantida la presència d’un intèrpret de la llengua dels signes en el moment del part. Durant la seva intervenció la diputada de Cs, Camino Fernández, ha destacat que amb aquesta mesura “aquestes dones podran viure el part amb la major naturalitat possible i sense pors”

La diputada de la formació liberal ha recordat que “les dones embarassades i amb discapacitat auditiva poden viure situacions d’estrès i falta d’informació durant el part no programat” ja que es poden generar problemes de comunicació amb el personal sanitari. Aquesta situació pot produir, segons Fernández, manca d’informació que pot arribar a dificultar l’establiment de vincles necessaris i que podrien afectar negativament les embarassades.

La proposta aprovada avui a la comissió d’Igualtat contempla instar la Generalitat a què es garanteixi la presència d’un intèrpret de llengua de signes en tots els parts que ho requereixin, siguin programats, d’urgència o amb intervenció quirúrgica com és el cas d’una cesària. A més, es garanteix que es proporcioni formació específica als professionals de la salut que intervenen en els parts perquè comptin amb els recursos per atendre aquest tipus de situacions. I finalment  a que s’estableixin els protocols necessaris per evitar que es donin situacions de manca de comunicació en parts no programats de dones amb discapacitat auditiva.

Volver a ACTUALIDAD