Actualitat

Navarro: “No podem deixar passar un dia més sense que hi hagi un pla de prevenció del suïcidi”

by cscatalunya — 10 desembre 2019 @ 18:35
Comparte

La diputada taronja demana que es compleixi la moció aprovada pel Parlament perquè es doti dels recursos necessaris als centres de salut Mental Infantil i Juvenil

Parlament de Catalunya, dimarts 10 de novembre de 2019. “No podem deixar passar un dia més sense que hi hagi un pla de prevenció del suïcidi“. Així ho ha dit la diputada de Ciutadans (Cs) al Parlament de Catalunya, Blanca Navarro, a la comissió de Polítiques de Joventut al defensar una moció sobre la garantia en la igualtat d’accés a programes de prevenció del suïcidi en totes les regions sanitàries de Catalunya. Navarro ha explicat que en l’actualitat “no hi ha cap pla de prevenció” perquè tot i que a Catalunya hi ha un codi contra el suïcidi “si després no hi ha professionals per atendre les persones que entren dins de el codi, aquest es queda coix“.

La diputada ha celebrat que la proposta s’hagi aprovat per unanimitat i ha afegit que, tot i que a Barcelona o Sabadell hi hagi grups de treball pioners en la matèria, la resta de ciutadans en el territori català no poden accedir-hi. “Demanem que es defineixi un programa de prevenció en cadascuna de les regions de Catalunya, dotant-les dels recursos adequats“, ha sentenciat.

Navarro també ha defensat una proposta, que s’ha aprovat a la comissió, perquè es doni compliment a la moció 115/XI de la passada legislatura sobre els serveis socials relacionats amb el Trastorn de l’Espectre Autista (TEA). La diputada ha assenyalat que, tot i que s’aprovés la moció, “segueixen sense existir recursos específics” per dotar a les persones amb TEA del que necessiten “ja que actualment les entitats que intenten suplir aquestes mancances no estan concertades per la Generalitat” . Ha finalitzat afegint que “és una discriminació que no es garanteixin les seves necessitats dintre de el sistema públic“.

Volver a ACTUALIDAD